“Hekime Şiddet”e İki Ceza


  • Mayıs 08, 2013
  • 4028

I - 07.04.2010 günü, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde görev yapan Dr. Meltem Temiz, hasta Engin Çakar’a ilaç reçete etmiş, ancak hasta başka bir ilacın yazılmasını talep etmiştir. Hekimin, her iki ilacın da aynı etken maddeyi içerdiğini açıklamasına rağmen, hasta önce ısrarcı olmuş, ardından da “istediğim ilacı nasıl yazmazsın lan, istediğim ilacı yazacaksın karı” şeklinde hakarette bulunmuştu.

Sanık hakkında görevli memura hakaret suçundan dava açıldı.

Yapılan yargılama sonucunda 7 Mayıs 2013 günü sanık hakkında, kamu görevlisine alenen hakaret eylemi nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Hapis cezası adli para cezasına çevrilmedi ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılındı ve 5 yıl süre ile kasıtlı bir suç işlememesi halinde hükmün açıklanacağı ihtarına karar verildi.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız



II
- 04.12.2012 günü, Paşabahçe Devlet Hastanesi Acil Servis sarı alanda görev yapmakta olan Dr. Melike Türkal, hasta yakını Zeynep Çevik'in hakaretlerine maruz kalmıştır.

Zeynep Çevik, oğlunun elinin kırıldığını ve alçıya alındığını, alçısı çıkarıldıktan sonra ağrısı olduğunu belirterek film çekilmesini istemiştir. Dr. Melike Türkal ise, hasta yakınına ortopedi polikliniğine başvurmaları gerektiğini söylemiştir.

Acil servis sarı alanda, film çektiremeyeceklerini, ortopedi polikliniğine başvurmaları gerektiğini kabul etmek istemeyen hasta yakını, hekime bağırmaya başlamış ve bu sırada "gerizekalı" diyerek hakaret etmiştir.

Hekimin şikayeti üzerine, hasta yakını hakkında görevli memura hakaret suçundan dava açılmıştır.

Yargılama sonucunda, 24 Nisan 2013 tarihinde, Beykoz 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce; sanığın kamu görevlisine alenen hakaret eylemi nedeniyle 7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Ancak sanığın sabıkasız olması nedeniyle, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl denetim süresine hükmedilmiştir.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!