8 Ekim’de Sokak Meclisi Kuruluyor…


  • Eylül 28, 2011
  • 726

DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve TTB-İstanbul Tabip Odası dün (28.09.2011) Galatasaray Lisesi önünden Taksim Tramvay Durağına yaptıkları yürüyüşle 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak eyleme çağrıda bulundular.
Galatasaray Lisesi önünde toplanan sendika ve meslek örgütleri, “Tüm Temel Haklarımız İçin, İnsanca Yaşamı Savunuyor, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye İstiyoruz” pankartı arkasında Taksim Tramvay Durağına yürüdüler.
Yapılan yürüyüşün ardından grup adına açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel okudu.
İnsanca yaşamı savunmak, emekçilerin, ezilenlerin sesine se katmak için 8 Ekim’de Ankara’da olacaklarını belirten Adıgüzel, mevcut iktidarın yerli ve yabancı tekellerin isteklerini harfiyen yerine getirirken kendi halkına sırt çevirip yoksulluk, sefalet ve adaletsizlik içinde yaşamalarına göz yumduğunu ifade etti.
Adıgüzel, AKP iktidarının halkın en temel haklarını elinden alarak, çıkardıkları Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu hizmetlerini ticarileştirme sürecini tamamlamaya çalıştıklarını, 12 Eylül sürecinde bile kaldırmaya cesaret edilemeyen kıdem tazminatına gözünü diktiğini, emekçilerin Toplu Sözleşme ve grev haklarını ellerinden alarak güvencesizliğe itmekte olduğunu bununla da yetinmeyip Özel İstihdam Büroları ile emekçileri köleleştirilmeye çalıştığını ifade etti.

8 Ekim’de “SOKAK MECLİSİ” kurulacak

Ersoy Adıgüzel açıklamada ayrıca, “ileri demokrasi” adı altında yeni bir diktatörlüğün biçimlendiğini, AKP eliyle düzenin “yeni yüzü”, statükosunun şekillendiğini belirtti. Toplumu altüst edecek bu tehlikeli biçimlenmenin yurttaşların yaşama hakkını ortadan kaldıracağını ifade eden Adıgüzel bu yüzden, bütün ötekileştirilenleri, bütün mağdurları, ezilenleri, yoksulları, işsizleri, kadınları, gençleri, çevrecileri, barış yanlılarını seslerini birleştirip, daha yüksek haykırmaları için 8 Ekim’de Ankara’ya davet eden Adıgüzel, 8 Ekim’de Ankara’da emekçilerin sokak meclisini kuracaklarını, tüm vatandaşların bu eyleme destek vermelerini istedi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!