Emek Ve Meslek Örgütleri Barış Çağrısında Bulundu


  • Eylül 15, 2011
  • 3910

Ülkede her geçen gün artan şiddet ortamına ilişkin bugün emek ve meslek örgütleri bir araya gelerek barış çağrısında bulundular. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu Kurulu Üyesi Tores Dinçöz, KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ersoy Adıgüzel ve DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Murat Denizkurdu’nun katıldığı toplantıda “Savaş değil barış, artık kimse ölmesin” dediler. 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören tarafından yapıldı. Dr. Gören, savaşın insan beyninin en ilkel reaksiyonu olduğunu ifade ederek silah sanayisi, rantı en yüksek sektör olduğunu bir kez daha hatırlattı. Silah sanayisinin bu hızda gelişmeye devam etmesi durumunda savaşın ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını da belirten İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören önümüzdeki günlerde ülkede yaşanan bu çatışmalı ortamının ortadan kalkması için daha farklı eylemler planladıklarını açıkladı.

Hazırlanan ortak basın metni KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ersoy Adıgüzel tarafından okundu.
Barış için Hükümet’in sorumluluk alması gerektiği belirtilen açıklamada “bu ülkede uçaklar yıllardır şiddetle, savaşla çözemediğimiz Kürt sorununun “çözümü” için bir kez daha, yine savaş için kalkıyor”. Benzer bir sürecin Suriye için de kapıda olduğuna dikkat çekilerek “biliyoruz ki savaşmak ve yerine barışı tesis etmede, marifet öncelikle güçlü olanın elindedir, o nedenle sözümüz Hükümetedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu ülkenin, bu coğrafyanın yoksul gençlerini savaşa ve savaşlara, sürüklemeyin, sorunları çözme cesareti gösterin, silahı ve şiddeti değil demokratik, eşit, adil bir yaşam savunun” çağrısında bulunuldu. 
Basına da çağrı yapılarak, “Savaş çığırtkanlığı yapan, baskının aracı olan, değerlerin değil silahların gölgesinde kalem tutanların işidir tetikçilik, kimseye yakışmaz” denildi. 


Bu HABERİ Paylaş!