Acı Kaybımız...


  • Eylül 12, 2011
  • 11551


1987 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve değerli meslektaşımız Prof. Dr. Emre Albek’i dün (11 Eylül 2011) kaybettik. Bugün Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Aile Kabristanına defnedilecektir.

Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

 

Prof. Dr. Emre Murad ALBEK

Prof. Dr. Emre Murad ALBEK Merhume Ayşe Saibe Kansu ve Merhum Mehmet Kemal Albek, Merhume Kadriye Şeren ve Merhum Ali Osman Öztürk’ün torunu, Merhum Fahir Şeren’in manevi torunu, Merhume Suzan Albek ve Aziz Nejat Albek’in oğlu, Erdem Ahmet Albek’in ağabeyi, Mine Albek’in  Kayınbiraderi,  İnci Albek’in Amcası, Merhume Mahsume Usanmaz ve Remzi Usanmaz’ın Damadı, Ferda Albek’in  Sevgili eşi idi.

Prof. Dr. Emre Murad ALBEK 26.02.1955 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.
 Beyazıt Deneme İlkokulu’ndaki ilköğretiminden sonra 1966 yılında Özel Sankt Georg Avusturya Erkek Lisesi’ne girmiş ve okulu 1974 yılında birincilikle bitirerek Avusturya Hükümeti’nin Resmi burslusu olarak Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp öğrenimine başlamıştır. Tıp fakültesinde son yılını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak 1987 yılında mezun olmuş, 1988 Şubat ayında zorunlu hizmete başlamıştır.

Nisan 1988 TUS sınavını kazanarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrencisi olarak çalışmaya başlamıştır.1992 Şubat döneminde “Ası Teleminde Vital Bulgu olarak Histamin Düzeylerinin Tayini” adlı uzmanlık tezi ile Adli Tıp Uzmanı ünvanını almıştır.

Daha sonra, askerlik görevini GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bitirmiş ve Mart 1993’te C.T.F. Adli Tıp Anabilim Dalı’nda uzman doktor olarak göreve başlamıştır.

Ekim 1996’da Adli Tıp Doçenti ünvanını alan Dr. Emre Murad Albek 1997 Kasım ayında C. T. F. Adli Tıp Anabilim Dalı’na Doçent Kasım 2006 Profesör kadrosuna atanmış, Kasım 2007-2010 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür.
Çok iyi derecede Almanca, İngilizce ve Latince bilmekte idi.

Özel ilgi alanları Adli Patoloji ve Adli Toksikoloji’idi
1997 yılından itibaren C.T.F. Uğur Derman İngilizce Tıp Eğitimi Programı çerçevesinde Adli Tıp stajını tek başına yürütmüştür.
2005 yılından itibaren İ. Ü. Adli Tıp Enstitüsü’nde “Klinik ve Postmortem Toksikoloji” derslerini vermiştir.

İ. Ü. C. T. F. Adli Tıp Anabilim Dalı’nın 03.10.2006 tarihli akademik kurul kararı ile, İ. Ü. Adli Tıp Enstitüsü’ne bağlanması Üniversite Senatosunca kabul olunan Adli Tıp Toksikoloji Laboratuarı Danışma Kurulu’na üye olarak görevlendirilmiştir.
20’ nin üzerinde uluslararası yayını, 11 kitap bölümü ve çok sayıda yurtiçi makale ve bildirisi bulunmaktadır.


Bu HABERİ Paylaş!