Ülkemizdeki Şiddet Ortamından Kaygılıyız!


  • Ağustos 27, 2011
  • 2989

Sağlık Kurumlarını Bile İçine Alan Çatışma Ortamına Yol Açanları Kınıyoruz!

26 Ağustos Cuma günü Sancaktepe Merkez Mahallesinde yaşanan gerilimin sonrasında emniyet güçleri ile eylem yapan grup arasında Hekimpaşa Aile Sağlık Merkezini de kapsayan bir alanda  molotof kokteylerinin de  kullanıldığı bir çatışma yaşandığı bugün itibariyle ajanslara yansıdı.

Eylemcilerin kullandığı Molotofların sağlık Merkezini de etkilediği ve burada çalışan hekim ve sağlık personelinde korku ve paniğe yol açtığı bildirilmiş durumda. Öncelikle Aile Sağlığı Merkezinde özveriyle hizmet sunmaya çalışan hekimlerimize ve sağlık personeline geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki hiçbir gerekçe sağlık kurumlarının çatışma alanı haline getirilmesini meşrulaştıramaz. Daha önce hastane bahçelerinde kullanılan gaz bombalarının hiçbir gerekçeyle meşru kabul edilemeyeceğini belirttiğimiz gibi, Sancaktepe’de yaşanan bu olayda da  sağlık merkezlerini içine alacak şekilde çatışmalara neden olanları kınadığımızı en açık biçimde ifade etmek istiyoruz.

Ülkemizin hiçbir yerinde ve bölgesinde çatışmaların yaşanmadığı bir Türkiye özlemimizi koruduğumuzu, sağlık kurumlarının çatışma ortamı değil toplumsal ve kişisel şifanın dağıtıldığı mekanlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!