Fesatlık Bu İşçi Düşmanı Sistemin Ruhunda Var!


  • Ağustos 26, 2011
  • 3613

İstanbul’da emek ve meslek örgütleri artan işçi düşmanlığına karşı sokağa çıktı. Başta Balcalı’da, Samsun’da saldırıya uğrayan direnişteki Dev Sağlık-İş üyeleri ve sendikal baskılara karşı eylemleri polis saldırısına uğrayan Belediye-İş üyeleri olmak üzere saldırılara ve baskılara maruz kalan emekçiler için bir oturma eylemi yaptılar.
Arzu Çerkezoğlu, Adana Balcalı’da polis saldırısı nedeniyle boynundan yaralanan bir emekçi olduğunu hatırlatarak “Emekçiler ‘Boynumuzu kırsan da boyun eğmeyeceğiz’ diyor” şeklinde konuştu.
İşçi eylemlerine dönük baskı ve saldırılar karşı, DİSK/ İstanbul Merkez Temsilciliği, Sendikal Güçbirliği Platformu (Türk-İş), KESK İstanbul Şubeler Platformu ve bileşenleri arasında İstanbul Tabip Odası’nın da bulunduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) 25 Ağustos Perşembe günü Taksim tramvay durağında bir araya gelerek AKP’nin hak talebinde bulunan emekçilere dönük baskılarını kınadı.
Emek ve meslek örgütlerinin çağrısı ile 19.00’dan itibaren Taksim tramvay durağında buluşan yüzü aşkın katılımcı “oturma eylemi yaptı. Eylemde çağrıcı kurumlar adına ortak bir açıklama yapıldı.

Çağrıcı kurumlar adına TTB MK Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen tüm katılımcıları selamlayarak son dönemde hak talebi ile eylem yapan emekçilere dönük saldırıların arttığına dikkat çekti. Demirdizen’in çağrıcı kurumlar adına ortak açıklamayı yapmak üzere sözü Disk Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na bıraktı.

Direnişlerden selam getirdi
Son bir hafta içinde saldırılar nedeniyle önce Samsun sonra Adana’da bulunan Çerkezoğlu sözlerine Samsun’da polis saldırısına rağmen işlerine geri dönmek için direnen, Balcalı’da yasadışı ihaleyi yaptırmadıkları için polis saldırısına maruz kalarak gözaltına alınan ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlaması ile yargılanan taşeron sağlık emekçilerinin selamını getirerek başladı.

’Fesatlık ve şiddet bu işçi düşmanı sistemin ruhundadır’
Çerkezoğlu son bir haftada Adana, Samsun ve İstanbul’da emekçilere dönük saldırılar olduğunu ve bu saldırılarla AKP’nin emekçilere boyun eğdirmeye çalıştığını belirtti. Saldırılarla engellenemeyen direnişlerin emekçilerin AKP’nin fermanına boyun eğmediğini gösterdiğini kaydeden Çerkezoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İşçiler demokrasi, hak ve onurlu bir yaşam mücadelesinin nasıl verileceğini gösteriyor. Bizleri ihaleye fesat karıştırmakla suçluyorlar. Fesatlık ve şiddet bu işçi düşmanı sistemin ruhundadır. Fesatlık, işçilerin haklarını gasp eden üniversite yönetiminde aranmalı, fesatlık taşerona izin veren bakanlıkta aranmalı, fesatlık işçilere saldıran emniyet güçlerinde ve AKP’de aranmalı.”

Çerkezoğlu konuşmasında taşeron sağlık emekçilerine dönük saldırıları; sendikalarını değiştirmeye zorlanan, buna izin vermeyerek bir eylem yapmak isterken polis saldırısına maruz kalan Belediye İş üyelerini; KESK’e dönük polis operasyonları, tutuklama ve sürgünleri; meslek odalarının yetkilerini sınırlandırmaya dönük yasal düzenlemeleri hatırlattı. İnsanca bir yaşam için emek ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!