Direniş Kazandı, Güllü Hanoğlu İşine Geri Döndü


  • Ağustos 16, 2011
  • 3708

Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, “hiçbir hak istemeyeceğimize dair taahhütname”yi imzalamadığı için işten çıkarılan Dev Sağlık İş üyesi Güllü Hanoğlu direnişinin 34. gününde işine geri döndü.

İstanbul Tabip Odası ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Cevat Güneş’in yanı sıra emek örgütlerinin temsilcilerinin ve hastane çalışanlarının geniş katılımıyla başhekimlik önünde konuya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada ilk sözü alan Güllü Hanoğlu direnişi kazandığını için mutlu olduğunu ifade ederken 34 gün boyunca yanında olan dost kurumlara, başta temizlik işçileri tüm olmak üzere hastane çalışanlarına teşekkür etti.

“Sürecin takipçisi olacağız”
Hanoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu yaptığı konuşmada sağlık ortamının barışın ortamı olması gerektiğini ancak 130 000 sağlık işçisinin taşeron çalıştığını, taşeronlaştırmanın bu barışı bozduğunu ifade etti. Güllü Hanoğlu’nun direnişi devam ederken başta İstanbul Tabip Odası olmak üzere tüm sağlık örgütlerinin Hanoğlu’nun işine dönmesi için diyalog kanalları için uğraştığını il sağlık müdürlüğünün de teşebbüsleri sonucunda Hanoğlu’nun direnişinin başarıyla sonuçlandığını vurgularken “Şu an yanımızda İl sağlık Müdür Yardımcısı Cevat Bey’le birlikte bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu direniş çadırı amacına ulaşmıştır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından konuşma yapan DİSK Başkan Vekili Tayfun Görgün yaptığı konuşmada Hanoğlu’nu tebrik ederken “Tıpkı Türkan Albayrak gibi tıpkı Emine Arslan gibi Güllü arkadaşımız da bugün kadın emekçilerin onuru olmuştur” dedi ve taşeronlaştırmaya karşı verdiği mücadele ile örnek olan Devrimci Sağlık İş sendikasına teşekkür etti.

”Bu başarı Taksim Hastanesi çalışanlarının başarısıdır” Arzu Çerkezoğlu “34 gün boyunca Taksim Eğitim araştırma Hastanesi’nde dayanışmanın, mücadelenin, birliğin türküsünü hep beraber söyledik. İnsanın ihaleyle çalıştırılmasına karşı verdiğimiz mücadele 34 gün boyunca hekiminden hemşiresine kadar tüm hastane çalışanlarının birliği ve dayanışmasıyla bu noktaya ulaştı. Güllü arkadaşımız ve Şefika arkadaşımız direnişin simgesi haline gelen çadırda direnişlerini sürdürürken bir an bile yalnız kalmadılar. Bu başarı Taksim Hastanesi çalışanlarının başarısıdır.

“…taşeron sağlık alanından silininceye kadar”
İstanbul işçi sınıfının merkezi, Taksim İstanbul’un merkezi; burada elde edilen kazanımın Türkiye işçi sınıfının kazanımı olacağını söylemiştik. Burada elde edilen başarı bugün Türkiye’nin dört bir yanında ‘Taşerona başkaldırıyoruz’ diyen sağlık çalışanlarının başarısı olmuştur. Bugün Taksim Hastanesinde ede ettiğimiz kazanımla daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz, ta ki taşeron çalışma biçimini bu insanlık dışı çalışma biçimini sağlık alanı başta olmak üzere bu topraklardan silene kadar.”

“Samsun’da direnişçiler gözaltında”
Çerkezoğlu konuşmasını bugün direnişlerinin 202. günü olan Gazi Devlet Hastanesi çadırına bir saldırı olduğunu ve direnişçi 4 işçinin gözaltına alındığı haberini vererek devam ettirdi. “Samsun işçilerine bu kazanım alanından tekrar selam gönderiyoruz” diyen Çerkezoğlu “Taksim kazanımın coşkusuyla yarın Samsun’da olacağız Samsun direnişini de başarıya ulaştıracağız” dedi ve direnişte emeği olan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Çerkezoğlu’nun konuşmasının ardında basın açıklaması sona erdi. Mesaide olan işçiler işbaşı yaparken mesaide olmayan işçiler de direniş çadırını topladılar.


Bu HABERİ Paylaş!