“Nitelikli Ücret Gaspı” Gerçek Yüzünü Gösterdi, Emeğinin Karşılığını İsteyen Hekime Şiddet Uyguladı


  • Temmuz 31, 2011
  • 945

Özel sağlık sektörü ve patronları hekimleri ucuz işgücü olarak çalıştırdıkları, paralarını ödemeyerek haklarını gasp ettikleri yetmezmiş gibi şimdi de hakkını arayan hekimleri dövmeye başladı.

Dr. Aydın Aydınlı İstanbul Tabip Odasına yaptığı başvuruda, İncirli JFK Hastanesinde ki hak ettiği emeğin karşılığını istemesi sonucu JFK Hastanesi eski ve Özel Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesin de şimdiki sahipleri olan Seçim Öztürk ve Mehmet Öztürk tarafından Özel Gaziosmanpaşa Şafak hastanesinde hakarete uğradığını ve darp edildiğini belirtmiştir.

Bu durum sosyal iletişim ortamında aynı kişilerin bir başka kadın hekime karşıda yaptıklarının ortaya çıkmasına yol açmıştır.

Adı geçen hastane ve hastane sahiplerinin yıllardır “Nitelikli Ücret Gaspı” ile hekimleri sömürdüğü, haklarını gasp ettiği ve hakkını aramak isteyen hekimlere karşı baskı ve tehdit oluşturduğu daha önce de odamızca defalarca dile getirilmiş, adı geçen hastanede dahil olmak üzere ilgili resmi kurumlara başvuruda bulunulmuştur.

Ancak gelinen nokta ve yapılanlar kesinlikle kabul edilemez boyutta olup Dr. Aydın Aydınlı ve özel sağlık sektöründe çalışan diğer meslektaşlarımızın her türlü hak gaspına karşı yürüttüğümüz hukuksal ve demokratik mücadeleyi sürdürmeye, meslektaşlarımızın yanında tüm olanak ve gücümüzle yer almaya devam edeceğiz.

Dr. Aydın Aydınlı’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletirken konunun kamuoyuna duyurulması ve gerekli yasal girişimlerin yapılacağını bir kez daha yineleriz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!