Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Taşeron Şirket Zulmü


  • Temmuz 13, 2011
  • 2463

Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak çalışan Devrimci Sağlık-İş üyesi Güllü Hanoğlu, yeni taşeron şirketin dayattığı, geçmişe ilişkin tüm haklarından vazgeçtiğini içeren ‘taahhütname’yi imzalamadığı için tazminatsız olarak işten çıkartıldı.

Güllü Hanoğlu’nun yıllardır verdiği emeklerin, birikmiş haklarının sıfırlanmaya çalışılması, işçilerin örgütsüz, taşeron patronlarının iki dudağı arasında çalışmaya zorlanmasının açık bir örneği oldu.

Devrimci Sağlık-İş Sendikası bu durumu protesto etmek ve Güllü Hanoğlu’nun işe geri alınmasını talep etmek amacıyla, 13 Temmuz 2011 Çarşamba günü 12.30’da hastane başhekimlik binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına sendika üyesi işçilerin katılımı yoğun olurken, açıklamaya Odamızı temsilen katılan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı ve SES Şişli Şube yöneticileri de destek vererek siyasi iktidar eliyle kurumsallaştırılan örgütsüz, güvencesiz, esnek çalıştırmaya karşı mücadele çağrısı yaptılar.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Bu HABERİ Paylaş!