Demokratik Haklarımıza Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz


  • Haziran 06, 2011
  • 2170

Geçtiğimiz hafta sonu (04.06.2011) KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Tabip Odası, Hopa’da çıkan olaylar ve sonrasında yaşananları değerlendirmek üzere geçtiğimiz hafta sonu Eğitim Sen 3 No Şube binasında ortak bir basın açıklaması düzenledi. Toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Dr. Süheyla Ağkoç katıldı.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aydoğan Hopa'da polis saldırısı sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölmesinin ardından da 'polis terörü' nün devam ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Hopa’da yaşananları protesto etmek adına yapılan tüm demokratik eylemlerin polis tarafından savaş alanına çevrildiği ve kullanılan boyalı suların sadece su olmadığı, temas ettiği deri ve gözde büyük bir yanma ve kızarıklık yaratan kimyasallar olduğunun altı çizildi.

Açıklamada ayrıca, Hopa'da 'terör örgütü yararına faaliyette bulunmak' suçlamasıyla Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Erzurum'a sevk edilen 31 kişinin durumuna ilişkinse şunları söyledi: "Yetkili Savcılık Kurumu AKP'nin özel savcılığına dönüştü. Erdoğan, kendisine itiraz edenleri susturmak için hukuku artık bir araç olarak kullanıyor. Hopa'da günlerdir gözaltında tutulanların özel yetkili savcılarca yargılanmasına derhal son verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


Bu HABERİ Paylaş!