Hekime Yönelik Bir Şiddet Daha


  • Mayıs 30, 2011
  • 1961

27.05.011 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman EAH’de üç asistan hekim ve bir klinik şef yardımcısı 15 hasta yakınının fiziki saldırısına maruz kaldı.

Metabolik bir hastalığı olan bir bebek Kanuni Sultan Süleyman EAH’ye getirilmiş gerekli tüm müdahaleler yapıldıktan sonra hastanenin yoğun bakım servisinin dolu olması nedeniyle Bakırköy Sadi Konuk EAH’de uygun yer bulunmuş, hasta sevk edileceği sırada arrest gelişmiş ve bebek kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Yaşanan bu üzücü olayın ardından yaklaşık 15 hasta yakını Çocuk Endokrin Servisi’ni basarak serviste görevli olan hekimlere saldırmış, hekimler kendilerini hemşire odasına kilitleyerek can güvenliklerini sağlayabilmişlerdir.

Güvenlik görevlilerinin sakinleştiremediği hasta yakınlarına polis müdahale etmek zorunda kalmıştır.

Bu olay bir kez daha göstermektedir ki sağlık hizmeti verilen ortamlarda ne hekimlerin ne sağlık çalışanlarının can güvenlikleri yoktur. İstanbul Tabip Odası olarak meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, Sağlık Bakanlığını ve ilgili yöneticileri bu kaygı verici duruma ilişkin derhal önlem almaya davet ediyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!