İstanbul Tabip Odası G(ö)REV Etkinliği Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


  • Nisan 27, 2011
  • 5526

Görev etkinliği değerlendirme toplantısı İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt ve İTO Divan Kurulu Üyesi  Dr. Seval Zeren’in başkanlığında yaklaşık 100 temsilci ve oda aktivistinin katılımıyla gerçekleşti. 19-20 Nİsan Görev sinevizyon gösteriminin ardından toplantı başladı. İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören’in açılış konuşmasını yaptıktan sonra İTO Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’ nun 19-20 Nisan 2011 “Sağlık Hizmeti Sunamayacağız” eylemi hakkında bilgilendirici bir sunu yaptı.

Daha sonra görev eylemi yapılan hastanelerin temsilcilerine söz verilerek birimlerdeki gözlemleri, görevle ilgili değerlendirme ve eleştirileri alındı.Genel olarak tüm üniversite hastaneleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde görev coşkusunun tüm hekimleri heyecanlandırdığı gözlendi. 1. Basamak sağlık kuruluşlarında  anlamlı bir katılım olduğu belirtildi.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesin'de başhekimin Görev eylemini engelleme çabaları ve görev yapan hekimlerin Sağlık Bakanlığı Müfettişeri tarafından sözlü ve yazılı ifadelerinin  alınması ana tartışma konusu oldu. Bu konuda söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu,başka hastanelerde de müfettişlerin geldiği bilgisini aldıklarını,İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulunun ve  hukuk bürosunun süreci yakından izlediğini ve takipçisi olduğunu bildirdi ve G(ö)REV Acil Destek Hattının Açıldığını duyurdu.

Toplantının değerlendirme bölümünde 19-20 Nisan G(ö)REV eylemiyle birlikte, GREV sözcüğünün iticiliğini kaybettiği ,Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Mücadele Programının asıl şimdi başladığı söylendi. Bundan sonraki sürecin  3 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak Temsilciler Kurulu’nda tartışılarak karara bağlanacağı bildirildi. Tüm temsilciler “ GöREVDEN 1 MAYIS’A” pankartı altında yürümek üzere sözleşerek toplantıya son verildi.


Bu HABERİ Paylaş!