Nükleer Santrallere, Yaşamı Yok Eden Enerji Üretimlerine Hayır Demek İçin Kadıköy Mitingindeyiz


  • Nisan 22, 2011
  • 587

Sayın Meslektaşımız,
Bilindiği gibi, Japonya depremi sonrası nükleer santrallerde meydana gelen patlamalar nükleer santraller hakkında dile getirilen tüm olumsuzlukları bir kez daha açığa çıkarmış, gözler önüne sermiştir.
Ancak ne yazık ki ne 1986 Çernobil patlaması, ne de bulunduğu bölge halkı ve tüm uygarlık için bir facia olacağı tahmin edilen Fukişima nükleer reaktör yıkımı ülkemizi yönetenler açısından yeterince uyarıcı olamamış durumdadır. Hükümet tüm dünyada yapımı durdurulan, kullanımından vazgeçilmeye çalışılan nükleer santrallerin ülkemizde kurulması için akla ve vicdana aykırı bir çaba içindedir.
Yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin mensupları olarak; getireceği tek şey geri döndürülemez çevre tahribatı ve ölüm olan nükleer santrallere karşı yükseltilen ortak sese ortak olduk, olmaya devam edeceğiz.
Bu anlayışla, Odamızın da bileşenleri arasında yer aldığı Nükleer Karşıtı Platform’un düzenleyeceği “Nükleer Santrallere Hayır” mitinginde yerimizi alacağız.

Tarih: 24 Nisan 2011, Pazar
Toplanma Saati: 13.00
Toplanma Yeri: Tepe Nautilus önü, Kadıköy

Tüm meslektaşlarımızı miting günü İstanbul Tabip Odası pankartı arkasında toplanmaya çağırıyor, saygılarımızı sunuyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!