İyi Hekimlik Nitelikli Sağlık Hizmeti İçin G(ö)REV Eylemi Bugün Başladı


  • Nisan 19, 2011
  • 2789

13 Mart Sıhhiye Meydanı’nda 30.000 sağlık çalışanının hep bir ağızdan haykırdığı GöREVdeyiz etkinliği bugün başladı. Tüm Türkiye’de acil ve yatan hastalar dışında sağlık hizmetlerinin durduğu eylemin İstanbul ayağı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sabah saatlerinde İstanbul’un dört bir yanından alınan haberlere göre üniversite hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde katılım %100’dü. ASM’lerden ve TSM’lerden de katılımın yoğun olduğu eylemin ilk gününün merkezi etkinlik noktası İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binası önü oldu.

Saat 07.30’da grev çadırının kurulmasının ardından etkinlik saat 09.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasıyla başladı. İlk konuşma Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk tarafından yapıldı. Dr. Öztürk konuşmasında Sağlık Bakanı’nın hastalara zarar gelmesi durumunda TTB’yi savcılığa şikâyet edeceğini söylediği sözlerine atıfta bunarak “biz de kendisini doktorlara havale ediyoruz” dedi. Dr. Öztürk ayrıca hekim ve sağlık çalışanlarının haklarını aramak adına gerçekleştirdikleri bu eyleme Sağlık Bakanı’na rağmen hasta ve hasta yakınlarının verdiği desteğe teşekkür ediyoruz dedi.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk’ün ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören sağlık ortamında bu eylemin yapılması için tüm koşulların mevcut olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşın memnun olduğunu söylüyorlar. Vatandaş bakkala gider gibi hastaneye gidiyor. Doktorların üzerine yıkılan fazla hasta bakma baskısı yüzünden iki ila dört dakikalık sürelerle doktora görünebilen hastaların memnun olduğunu iddia etmek mümkün değildir. Bu eylem, sağlık çalışanlarının hak arama mücadelesi olduğu kadar hastalarımızın hakları için de yapılmaktadır. Bu eylem başlangıçtır, hakkımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık sendikalarından SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel yaptığı konuşmada, hastaları müşteriye, sağlık çalışanını tüccara dönüştüren sağlıkta dönüşüm programına isyan ettiklerini ifade etti. Dev Sağlık İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise: “13 Martta taleplerimizi adı Sıhhiye olan meydanda çok net ifade ettik. Orada bir söz verdik. Taleplerimiz karşılanmazsa mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz dedik. Bugün bu uyarımızın karşılık bulduğu gündür” dedi.

Konuşmaların sürdüğü sırada eyleme destek veren Türk Diş Hekimleri Birliği ve İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri kalabalık bir grup olarak Temel Bilimler Binası önüne geldiler.

HASEKİ’YE 4000 KİŞİ YÜRÜDÜ

Yürüyüşün yapılacağı saate kadar, halayların çekildiği, şarkıların söylendiği ve konuşmaların yapıldığı İ.Ü. Tıp Fakültesi Temel Bilimler binası önünde toplanan kalabalık saat 12.00’de İstanbul’un dört bir yanındaki hastanelerden gelen hekim ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 4000 kişiden oluşan grup “Sağlık Haktır Satılamaz”, “AKP Sağlığa Zararlıdır” sloganları eşliğinde Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Kalabalık sebebiyle zaman zaman trafiğin aksadığı görüldü. Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi önünde binlerce kişinin toplanmasıyla birlikte eylem bir anda miting havasına döndü. Basının yoğun ilgisini de çeken bu bölümde sırasıyla TTB Merkez konseyi 2. Başkanı Prof.Dr Özdemir Aktan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Beydriye Yorgun, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu sağlık çalışanlarına hitaben birer konuşma yaptılar. Sık sık alkış ve sloganlarla kesilen konuşmaların sonrasında eylemi organize eden tüm bileşenler adına ortak basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof.Dr Taner Gören okudu. Basın açıklamasının okunmasının ardından sağlık çalışanları yarın Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tekrar buluşmak üzere sözleşerek hastanalerine geri döndüler.

Basın Açıklaması İçin Tıklayınız.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!