Şimdi Birarada Olma, Birlikte Davranmanın Vaktidir!


  • Nisan 09, 2011
  • 2194

ŞİMDİ BİRARADA OLMA, BİRLİKTE DAVRANMANIN VAKTİDİR!

 

11.04.2011 / 88764

 

Sayın Meslektaşımız,

Mesleğimize, kendimize, birlikte çalıştığımız meslektaşlarımıza, ekip arkadaşlarımıza, sağlık hizmeti sunduğumuz halkımıza, çocuklarımıza karşı her zamankinden daha fazla sorumlulukla davranmamız gereken günlerden geçiyoruz.

Çok uzun süredir itildiğimiz koşullara, hak etmediğimiz uygulamalara yönelik “biriktirdik”. Yanlışlarımız, eksiklerimiz oldu.  Birbirimizin değerini, birlikteliğimizin önemini “unuttuk”.

Ancak şimdi birarada olma, birlikte davranmanın vaktidir!

6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun 4. maddesi c) bendinde Tabipler Birliği; “Halkın sağlığını korumaya, azalarını muayyen refah seviyesine ulaştıracak gerekli iş sahaları bulmaya… meslek ve meslektaşların hak ve menfaatlerini korumaya  çalışmak” ile yükümlü kılınmıştır.

Yasaların verdiği bu görev ve içinde bulunduğumuz sağlık ortamının hekimlerin iş güvenceleri, ücret güvenceleri, can güvenceleri ve mesleki bağımsızlıkları üzerindeki yıkıcı etkilerinin yüklediği sorumlulukla; Türk Tabipleri Birliği ülkemizdeki tüm hekimleri 19-20 Nisan tarihlerinde mesleki geleceklerine sahip çıkmak üzere “görevlendirmiş” durumdadır.

Bu mektup aracılığıyla, basın üzerinden yapmakta olduğumuz duyurular ve hastane idarelerine göndermiş olduğumuz resmi yazılarımızla anılan tarihlerde hekimlerin meslek odalarınca “görevlendirilmiş olduklarını”, bu tarihlerde taleplerini ifade edeceklerini ve sağlık hizmeti sunamayacaklarını bildirmiş durumdayız. Bu iki gün boyunca hekimler iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi ve mesleki bağımsızlığın korunabilmesi  için meslek odalarının “GöREVLENDİRMESİ ile bu etkinliğe katılmış olacaklardır. 

Özetlemeye çalıştığımız bu gerekçelerle 19-20 Nisan tarihlerinde tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak, özel-kamu ayrımı olmaksızın; Üniversite, Eğitim Araştırma, Hizmet Hastanesi'nden  Aile Sağlığı Merkezine, Özel Hastaneden Toplum Sağlığı Merkezine kadar tüm sağlık kurumlarında haklarına sahip çıkmak üzere sağlık hizmeti sun(a)mayacağız. “Dokuz günlük bayram tatillerinde” yürütülen düzeyde hizmetler sürdürülecek olup hazırlıkların buna göre gözden geçirilmesi yararlı olacaktır.

Bütünüyle haklı ve meşru olan etkinliğimizin arzu ettiğimiz katılım ve başarıyla sürdürülebilmesi hepimize bağlıdır. Kendimize ve mesleğimize olan saygımızdan hareketle desteğinizi ve katılımınızı esirgemeyeceğiniz inancıyla saygılar sunarız.

 

Prof. Dr. Taner GÖREN

İstanbul Tabip Odası Başkanı


Bu HABERİ Paylaş!