19-20 Nisan G(ö)REV Etkinliği Basın Açıklamasıyla Kamuoyuna Duyuruldu


  • Nisan 14, 2011
  • 2932

19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek G(ö)REV etkinliği 14 Nisan 2011 Perşembe günü 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve DİSK-Dev Sağlık-İş Sendikası’nın imzasıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına yoğun yağmura rağmen çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı, destek verdi. Basın açıklaması öncesinde Monoblok binasına dev boyutta “19-20 Nisan’da Sağlık Hizmeti Sunamıyoruz” pankartı asıldı. Hekimler ve sağlık çalışanlarının taşıdıkları büyük boy harflerle “MUTSUZUZ” yazısı oluşturmaları da vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Basın açıklaması öncesi Odamız Başkanı Prof. Dr. Taner Gören basın mensuplarına ve vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Dr. Gören yaptığı konuşmada; uygulanan sağlık politikalarıyla vatandaşın gözünün boyanmaya çalışıldığını, oysa doktorların verdikleri sağlık hizmetinin niteliğinden memnun olmadığına dikkat çekti. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının iş, gelir, can güvencesi istediğini, mesleki bağımsızlıklarına ve mesleki onurlarına saygı istediklerini, nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini bu talepler doğrultusunda 19-20 Nisan tarihlerinde üretimden ve hizmetten gelen güçlerini kullanacaklarını duyurdu.

Ortak metnin SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel tarafından okunması ardından basın açıklaması sona erdi.

Basın açıklaması için tıklayınız.

 


Bu HABERİ Paylaş!