Çocuk İstismarını Önlemek Adına Gündeme Getirilen Yasalar Çocuklar İçin Tehlikelidir


  • Nisan 06, 2011
  • 2499

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarını önlemek, mağdurların yaralarını sarmak amacıyla; toplumsal farkındalık oluşturan, bilimsel destek ve önerilerini dile getiren meslek örgütleri konuyla ilgili kaygılarını, taleplerini 6 Nisan 2011 Çarşamba günü Odamızda düzenledikleri bir basın toplantısıyla dile getirdiler.

 

İstanbul Tabip Odası, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nce yapılan basın toplantısına, Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl, Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Dr. Ümit Biçer, Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Dr. Doğan Yeşilbursa ve Av. Seda Akço katıldılar.

 

Basın toplantısında, ülkemizde kadına yönelik şiddet ve istismarın boyutunun her geçen gün arttığı, çocuklar ve kadınların cinsel şiddetin giderek daha trajik hale gelen sonuçları ile karşı karşıya bırakıldığı dile getirildi. Bu tablo karşısında yasa yapıcıların; yüreklerinde ve beyinlerinde sorumluluk hissetmesi gerektiği vurgulanırken, gündeme getirilen tasarı ve Meclis'ten geçirilen yasaların çocukları korumaktan uzak olduğu ve dahası çocuklar için tehlikeli olduğuna dikkat çekildi.

 

Basın metni için tıklayınız

 


Bu HABERİ Paylaş!