Hekime Yönelik Şiddet Bitmiyor


  • Mart 28, 2011
  • 2920

Özel Çapa Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı hekime,  bir hasta yakını makasla saldırarak karın bölgesinde kanamalı sıyrığa neden olmuştur.

Akciğerde damar tıkanıklığı olması nedeniyle Anesteziyoloji ve Göğüs Hastalıkları uzmanlarının baş ve boyun fıtık ameliyatına izin vermemesinin nedeni olarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanını gören hasta yakını 25.03.2011 tarihinde odasına gelerek kapıyı üzerine kilitlemiş ve küfür ederek hekime makasla saldırmıştır. 5 cm büyüklüğünde kanamalı bir sıyrığa neden olan hasta yakını güvenlik görevlilerince oda kapısı kırılarak etkisiz hale getirilebilmiştir.

Uygulanan çarpık sağlık politikaları ne yazık ki hekim hasta ilişkisi içerisinde esas olan güven duygusunu tamamen ortadan kaldırmak üzeredir. Yaşanan bu son olay da adeta bu durumu kanıtlar niteliktedir. Meslektaşlarımızın hasta menfaatine aldığı karar hasta talebine uygun olmaması nedeniyle şiddet ortamını yaratmaktadır.

Bir kez daha hastalarımıza hasta ve hekimin aynı tarafta olduğunu hatırlatıyor, yetkilileri yaşanan bu şiddet olaylarını teşvik edici söylemlerden vazgeçmeye çağırıyoruz.


İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!