Nükleere İnat Yaşasın Hayat


  • Mart 28, 2011
  • 2901


İstanbul Tabip Odası'nın da içinde bulunduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu ve Nükleer Karşıtı Platform önceki gün (26.03.2011) Akkuyu başta olmak üzere açılması planlanan nükleer santrallere dur demek adına Taksim'de ortak bir eylem düzenlediler.

“Nükleer Sevdalısı Mezar Kazıcılarımıza Dur Diyelim” pankartı taşıyan eylemciler Taksim Tramvay Durağından Galatasaray’a yürüyüşe geçtiler. Sık sık "Tüpçü Başbakan İstemiyoruz", "Nükleere İnat Yaşasın Hayat", “Nükleerci Başbakan İstemiyoruz” sloganları atılan yürüyüşün sonunda Galatasaray Lisesi önünde nükleer enerjiden vazgeçmeleri için Japonya ve Türkiye Başbakanı’na gönderilmek üzere hazırlanan mektuplar okundu. Japonya Başbakanı Naoto Kan’a gidecek mektup Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, R. Tayyip Erdoğan’a gidecek mektup ise İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu tarafından okundu.

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu ve Nükleer Karşıtı Platform adına hazırlanan ortak basın açıklamasını ise Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erhan Karaçay okudu.

24 Nisan 2011 günü Çernobil Faciasının 25. Yılında Kadıköy‘de yapılacak mitinge çağrının da yapıldığı açıklamada, ABD, İsviçre, Almanya gibi birçok ülkenin nükleer santralleri gözden geçireceğini bildirmesi Türkiye için önemli bir uyarı niteliğinde olması gerektiği ifade edildi. 
 
Açıklamada ayrıca açılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Ecemiş Fay Hattı’na 25 km. uzaklıkta olduğunun altı çizilirken doğal afetlerde güvenlik önlemlerinin hiçbir işe yaramadığını Japonya’nın kanıtladığı belirtildi.

Açıklamada son olarak, Japonya’daki nükleer kazadan ders alarak, Türkiye’de ve tüm dünyada nükleer santral macerasından vazgeçilmesi talep edildi.

Basın Açıklaması İçin Tıklayınız.

 Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN' a Gönderilen Mektup İçin Tıklayınız.

 Japonya Başbakanı Naoto KAN' a Gönderilen Mektup için Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!