Hekim Ve Sağlık Çalışanlarına Yönelen Şiddetin Sorumlusu Sağlık Bakanı’dır…


  • Mart 17, 2011
  • 3894

İstanbul Tabip Odası,  Esenyurt Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir hekime uygulanan şiddeti hastane acil servisinin önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamaya, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Lale Tırtıl ve Dr. Hasan Oğan katıldı.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik gelişen  bu şiddet olaylarını kaygıyla izlediklerini belirterek “Hiçbir hastanede tek bir şiddet ve saldırı olayının yaşanmadığı, hekimlerin hastaların tedavilerini düzenlerken, tıbbi ihtiyaçları ve nitelikli sağlık hizmetinin gereklilikleri dışında bir baskı hissetmedikleri, hastaların, hasta yakınlarının ve hekimi ile birlikte ekip hizmetini sunan tüm sağlık çalışanlarının huzuru bir biçimde hizmet sundukları bir sağlık ortamı istiyoruz” dedi.

Dr. Lale Tırtıl ayrıca, İstanbul Tabip Odası olarak her zaman olduğu gibi Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu olay için de hukuki destek sunacaklarını ve hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları bu mağduriyeti kamuoyunda duyulması için gereken her şeyin yapılacağınız belirtti.

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayınız.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!