Büyük Hekim Buluşması İçin Meslektaşlarıma Teşekkür Ediyorum


  • Mart 15, 2011
  • 1911

Değerli Meslektaşlarım,

Mitinge çağrı mektubumda, “Neler yapabildiğimizi görmek için 13 Mart 2011’de Ankara’da buluşuyoruz” demiştim. Biz 13 Mart 2011 Pazar Günü Türkiye Sağlık Çalışanları olarak tarih yazdık. Sıhhiye Meydanı’nı beyaza boyayacağız demiştik. Birkaç gün önce şiddetli kar yağışı nedeniyle Ankara’da yaşam felce uğramıştı. Bir an için, acaba miting aksar mı endişesi belirmişti kafalarda. Ancak hava hızla düzelmiş; Ankara’da yollardaki karlar erimişti; yol kenarları ve yeşil alanlardaki kar ise henüz duruyordu ve o bölgeler bembeyazdı. Sanki doğa, bizim yolları beyaza boyamamızı bekliyordu ve öyle de oldu; karın beyazı ile sağlık çalışanlarının beyazı bütünleşti. Sıhhiye Meydanı, gelecek güzel günleri işaret edercesine parlayan güneşin altında, tam anlamıyla beyaza boyandı. Yaklaşık 40000 sağlık çalışanı Sıhhiye Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, teknisyeni, taşeron işçisi, eczacısı, diş hekimi, tıp öğrencisi, akademisyeni ile tüm sağlıkçılar tek yürek olarak bir araya gelebileceğimizi gösterdik. “Sözlerimi geri alamam, bir daha geri dönemem” diye haykırdık. Birinci basamak sağlık hizmetlerini ticarileştiren aile hekimliği sistemini; tıp eğitiminin çökmesine, uzmanlık eğitiminin kölelik sistemine dönüşmesine neden olan performansa dayalı çalışmayı; vatandaşın hastalığından rant elde etmeyi ve hekim emeğini değersizleştirmeyi hedefleyen, sağlıkta özelleştirmeyi; mesleki bağımsızlığımızın simgesi olan muayenehanelerin kapatılmasını; güvencesiz, emekliliğe yansımayan düşük ücretlerle çalışmayı REDDEDİYORUZ diye haykırdık. Eğer sesimizi yine de duymak istemezlerse, üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı haykırdık. Hacettepe Band Grubu ve Ezginin Günlüğü Grubu’nun şarkıları ile coşkumuz doruğa çıktı. Dönüş yolunda, güneşten yanmış yüzlerde, yorgun fakat mutlu ve gelecekten umutlu bir ifade sezilmekteydi.

Miting Düzenleme Kurulu gerçekten çok iyi çalışmış; Türkiye’nin dört bir yanından gelen sayısız otobüs miting bitiminde aynı düzende dönüş yoluna koyulmuştu. Mükemmel bir düzenleme yapılmıştı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. İstanbul, 50’yi aşkın otobüs ve yaklaşık 3000 hekim, 2000 sağlık çalışanıyla mitinge en büyük katılımı gerçekleştirdi. Mitinge katılan tüm meslektaşlarıma, çeşitli nedenlerle katılamayan ama gönlü bizimle olan meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mitinge katılan tıp öğrencilerine ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum. Başta TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu olmak üzere TTB Merkez Konseyi Üyelerine; miting için tüm güçlerini ortaya koyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, Temsilciler Kurulu ve Miting Düzenleme Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve tüm İstanbul Tabip Odası çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.
Özlediğimiz sağlık ortamı için hep beraber ilerleyeceğiz; hakkımız olanı elde edinceye kadar. Hepinizin Tıp Bayramını içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. M. Taner Gören
İstanbul Tabip Odası Başkanı


Bu HABERİ Paylaş!