Silikozis Hastalarının Yanındayız


  • Mart 08, 2011
  • 11704

Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu ve FenerbahCHE Taraftar Grubunun birlikte organize ettiği Kot Kumlama İşçileri İle Dayanışma Turnuvası, 06 Mart 2011 Pazar günü Çamlıca Gülhan Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

8 futbol takımının katıldığı turnuvaya meslek örgütümüz İstanbul Tabip Odası da desteğini ve futbol takımı olarak katılımını eksik etmedi.

Futbolu bir meta haline getirip, "erkeklerin sahadaki savaşı" şeklinde halka sunan egemen zihniyete karşı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne atıfta bulunmak amacıyla İstanbul Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu kadın-erkek karma bir futbol takımı ile yeşil sahalara çıktı.

Koçluğunu Dr.Zerrin Oğlağu'nun yaptığı, kalesini Dr.Yasemin Erenç Dokudan'ın koruduğu, defansını Dr.Mehmet Ali Malkoç ve Dr.Merdan Çelik'in, ortasahasını Dr. Ezgi Tuna Erdoğan, Dr.Caner Çelik ve Dr.Nijat Alishev'in oluşturduğu, golcülüğünü Dr.Ulaş Yılmaz'ın üstlendiği futbol takımımız, üstün futbol yeneteklerine sahip olan FenerbahCHE Futbol Takımı'na ilk maçında 4-3 yenilmesine rağmen böylesine onurlu bir turnuvaya katıldığı için sahadan gururla ayrılmıştır.

Turnuvanın ilk maçlarından sonra hep birlikte yapılan basın açıklaması ve silikozis hastaları için atılan sloganlar ile turnuvanın gerçek galibinin dostluk olduğu, kot kumlama işçilerinin asla yalnız olmadığı, futbolun sadece ticari bir sektör değil emekçilerin el ele vermesini sağlayabilecek bir spor olduğu dile getirilmiştir.

"Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları atarak turnuvaya veda eden İstanbul Tabip Odası Futbol Takımımıza ve turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederiz.


Bu HABERİ Paylaş!