Öğretim Üyeleri Performans Sistemini Protesto Etti


  • Şubat 28, 2011
  • 2032

Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi performans sistemini protesto etmek amacıyla cübbeleriyle İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi önünde bir araya geldi.  “Tıp fakültelerinin yok edilmesine karşı çok ses tek yürek” pankartı taşıyan ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ve Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Akan’ın da aralarında bulunduğu öğretim üyeleri alkışlarla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önüne yürüdüler. 


Burada Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi adına açıklama yapan Prof. Dr. Raşit Tükel, Sağlık Bakanlığı’nın ve YÖK’ün uygulamalarının Tıp Fakülteleri ve Üniversite Hastanelerini çöküşün eşiğine getirdiğini belirtti.

Dr. Tükel konuşmasında “Getirilen performans sistemi ile eğitim ve araştırmayla ilgilenmemiz değil, kısa sürelerle çok sayıda hastaya bakarak puan kazanmamızdır, ağır ve zor hastalarla ilgilenmemiz değil, kısa sürelerle çok sayıda hastaya bakarak puan kazanmamızdır, hastalarımıza hastalığının gerektirdiği zamanı ayırmamız değil, kısa sürelerle çok sayıda hastaya bakarak puan kazanmamızdır” dedi. Bu koşullarda nitelikli tıp eğitimi ve uzmanlık eğitiminin verilmesinin imkânsız olduğunu belirten Tükel, yapılan düzenlemelerle hekimlerin özlük haklarının ellerinden alınmasına, hastaları müşteri olarak gören performans sistemine ve tıp fakültelerinin yok edilmesine karşı çıktıklarını ve bu düzenlemelerin hızla geri alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından Öğretim Üyeleri,  13 Mart Ankara Mitingine katılımın yüksek olması konusundaki çağrıyla eylemlerine son verdiler.

Basın Açıklaması Metni için Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!