Silivri'de Sağlıkta Şiddete Son Çağrısı


  • Şubat 28, 2011
  • 2024

TTB'nin merkezi etkinlik takvimi kapsamında; 25 Şubat 2011, Cuma günü sağlıkta yaşanan şiddete son demek için Silivri Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fethi Bozçalı, Silivri Devlet Hastanesi temsilcimiz Tuncer Güney, Silivri Devlet Hastanesi hekimleri, aile hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı. Dr. Fethi Bozçalı yaptığı konuşmada "Bugün Türk Tabipleri Birliği'nin tüm illerde 25 Şubat 2011 tarihli sağlık çalışanlarına şiddete hayır programı çerçevesinde, Silivri Devlet Hastanesi'nde protesto eylemi gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Şiddete hayır protestosu,bugün bir çok sağlık merkezlerinde yapılmaktadır. İstanbul merkezi eylemi olarak İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 09.00’da bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bugünkü eylemimizde sağlık çalışanlarına yönelik yıllardır devam eden ama son günlerde hızını arttıran şiddet olaylarını protesto etmeyi, arkadaşlarımızın uğramış olduğu her türlü sözlü fiziksel hakaretler ve saldırılara karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırmayı, sağlık çalışanlarının zor koşullar altında hizmet verdiğini duyurmayı amaçlıyoruz," dedi.
 
Türk Tabipleri Birliği'nce hazırlanan merkezi basın açıklamasını Odamız Silivri Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Tuncer Güney okudu. Güney, "Hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ediyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz. Bizler her gün ülkemizin dört bir yanındaki sağlık kurumunda acillerde polikliniklerde laboratuarlarda ameliyathanelerde, çocuklarımızı yaşlılarımızı düşkünlerimizi hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için fedakarca çalışıyoruz. Çünkü bizler insan yaşamına başlangıçtan itibaren saygı göstereceğimize kendi yaşamımızı insanlığa adayacağımıza hastalarımızın sağlığının bizim için en önde geleceğine mesleğimize adım attığımız daha ilk günlerde söz verdik. O günden bu yana bizlerin en büyük mutluluğu hayata döndürdüğümüz acısını ızdırabını dindirdiğimiz sağlıklarına kavuşturduğumuz haslarımızın yüzündeki tebessümdür. Ne var ki son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor yaralanıyor sakat bırakılıyor,öldürülüyor. Çünkü sevgisiz hürmetsiz değer bilmez yöneticiler tarafından sürekli olarak haksızlığa uğruyor suçlanıyor, hedef gösteriliyoruz. Oysa yapılan bütün propagandalara rağmen sağlıkta işlerin düzelmemesinin sorumlusu biz değiliz. Bir doktorun günde 100-120 hasta bakmasının hastalara yeterli süre ayıramamasının, acile servislerde izdihamların sorumlusu bizler değiliz. Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin sağlıktaki kötü yönetimin sorumlusu biz değiliz. Hastalarımızın ödediği katılım paylarına ilave ücretlerinin sorumlusu biz değiliz. Sürekli değişen uygulamaların sağlık güvenlik kurumunun ödemediği ilaçların sorumlusu bizler değiliz. Tam tersine aynı sağlık politikaları vatandaşlarımızı olduğu kadar bizleri de mağdur ediyor. Siyasetçilere yöneticilere ve kamuoyuna sesleniyoruz artık yeter, yeter diyoruz.Yeter artık; hekimlere sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ediyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz. Sorumlular sorumluluklarını bilmeli bizleri hedef göstermekten vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.


Bu HABERİ Paylaş!