Hekimlere Ve Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete İsyan Ediyoruz!


  • Şubat 25, 2011
  • 1792

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve odaya bağlı hekimler bugün İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın, 2005 yılında bir hasta yakını tarafından öldürüldüğü yerde bir araya gelerek sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarını protesto ettiler.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören yaptığı konuşmada, 2002 yılında yürürlüğe giren Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık hizmeti sunumunu niteliksiz ve ulaşılamaz hale getirdiğini belirterek bu durumun sonucu olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını ifade etti.

Hazırlanan basın açıklaması İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Dr. Süheyla Ağkoç tarafından okunarak şunlar kaydedildi: “Yapılan bütün propagandalara rağmen sağlıkta kötüye gidişin sorumlusu bizler değiliz. Bir doktorun günde yüz, yüz yirmi hasta bakmasının, hastalarımıza yeterli süre ayıramamanın, acil servislerde yaşanan izdihamın sorumlusu bizler değiliz. Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, kötü yönetimlerin sorumlusu bizler değiliz. Hastalarımızın ödediği “katılım payları”nın, “ilave ücretler”in sorumlusu bizler değiliz. Sürekli değişen uygulamaların, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödemediği ilaçların sorumlusu bizler değiliz. Tam tersine, uygulanan sağlık politikaları, vatandaşları olduğu gibi bizleri de mağdur ediyor. Bugün buradan siyasi iktidara sesleniyor: “Artık yeter!” diyoruz. Hekimlere ve Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete İsyan Ediyoruz! Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu bizler değiliz. Sorumlular, sorumluluklarını bilmeli, bizleri hedef göstermekten vazgeçmelidir!”

Basın Açıklaması Metni için Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!