TRT Müdürü Özür Dilemelidir


  • Şubat 11, 2011
  • 3089

TRT Haber’de yayınlanan “Büyük Takip” adlı programda Prof. Dr. Türkan Saylan’a yönelik hakaret içerikli ve gerçek dışı ifadelere 10 Şubat 2011 tarihinde İstanbul Tabip Odası ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Taksim Hill otelde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla tepkilerini gösterdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD)yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği toplantıya, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ve arkadaşları katıldı.
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Türkan Saylan’a yönelik saldırıların hep olduğunu ancak hiç bu kadar yoğun yaşanmadığını belirtti. Çelikel sözlerine şöyle devam etti: “18 Mart’ta dernek üyelerimiz hakkında açılan dava başlıyor. Duruşma öncesi, kamuoyu oluşturmak ve adil yargılamayı etkilemek istiyorlar”  dedi. Çelikel ayrıca devletin tarafsız olması gereken televizyonu TRT’nin böyle bir yayın yapmasının kuşku uyandırdığını ve dava sürecinin içinde devletin de olup olmadığı sorusunu akıllara getirdiğini ifade etti.

Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise Prof. Dr. Türkan Saylan’ın iyi hekimliğin ne olduğunu tüm hekimlere gösterdiğini ve ülkede yaşanan eğitim sorununun kız çocuklarına yönelik olduğunu görerek bu alanda mücadele ettiğini belirtti. Prof. Dr. Aktan konuşmasında ayrıca: “Türkan Saylan’ın eğitim adına aldığı yol bazılarını rahatsız ettiği açıktır. Ancak her şeye rağmen bu yol daha hızlı bir şekilde ilerleyecek” dedi.

Açıklamaya katılan Türk Tabipleri Birliği eski başkanı Prof. Dr. Gançay Gürsoy ise Türkan Saylan’a yapılan asılsız iddialara ilişkin şöyle konuştu: “Aslında Türkan’ın hiçbir karşılık beklemeyen, fedakârlık abidesi olduğunu biliyorlar.  Ama o kafa yapısında zannediyorum ki hiçbir şeyin yardım severliğin insanlığın bile karşılıksız yapılacağına dair bir inanç yok. Bir nevi piyasa ahlaki hâkim. İyilik yapıyorsanız mutlaka karşılığını göreceksiniz. Ya bu dünyada göreceksiniz ya öteki dünyada göreceksiniz. Ya iyiliği piyasaya yapacaksınız… Onun karşılığını gemiler olarak görebilirsiniz, mal mülk olarak görebilirsiniz. Ya da öteki dünyada cennete gidersiniz. Bu ahlak yapısında başka türlüsüne yer yok. Her şeyin bir karşılığı olacağını düşündükleri Türkan’ın yaptıklarının altında da bir şey arıyorlar” dedi. Prof. Dr. Gürsoy ÇYDD’nin PKK’lı militan yetiştiriyor iddialarına ise şöyle yanıt verdi: “Eğer yoksul bir kız çocuk okutmak itiyorsanız isteseniz de istemeseniz de yüzünüz Güneydoğu Anadolu’ya çevrilir. Bu çocuklar Kürt çocuklarıdır.  Ve her üç Kürt ailesinden birinin çocuğu da dağdadır. Dolayısıyla Türkan Saylan’a yapılan bu suçlama ahlak dışıdır, gerçek dışıdır” dedi.

Basın Açıklması Metni İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!