Bakırköy Sadi Konuk EAH’de Hekime Yönelik Şiddet


  • Şubat 06, 2011
  • 3218

Bakırköy Sadi Konuk EAH Acil Kliniği’nde görevli Asistanı Dr. Behçet VARIŞLI, 3 Şubat 2011 tarihinde bir hasta yakınının fiziki saldırısına uğradı.
Meslektaşımız, iş kazası nedeniyle parmağı kopan hasta yakınını sakinleştirmeye çalışırken kişinin yumruklu saldırısına maruz kalmış, sonrası yapılan muayenede, saldırı sırasında geçici bilinç bulanıklığı yaşadığı, “sağ kornea inferiorda korneanın dörtte birini kaplayan epitelyum defekti”, “solda yer yer punktat korneal epitelyum defektleri”, “yüz bölgesinde çok sayıda yumuşak doku yaralanması” ve psikiyatrik muayenesinde anksiyete bozukluğu tespit edilmiştir.
Hekimi ve hastayı karşı karşıya getiren, verilen hizmetlerin aksamasındaki sebep olarak hekimi ve sağlık çalışanlarını sorumlu tutan söylemleriyle bu şiddet ortamlarının hazırlanmasına neden olan yetkilileri uyarıyor, bu anlayıştan derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz.
Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha yineleyerek sağlık alanına yakışmayan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyoruz.
Saygılarımızla,
İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!