İşçi Sağlığı Ve İşyeri Hekimliğinde Güncel Durum Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


  • Aralık 22, 2010
  • 2889

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun çağrısı ve İşyeri Hekimlerinin yoğun katılımı ile 21.12.2010 tarihinde yapılan toplantıda ilk olarak Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen söz aldı. Dr. Demirdizen, sağlıkta dönüşüm programı ile tüm hekimlerin mağdur edildiğini belirterek Türk Tabipleri Birliği'nin işyeri hekimleri ile başlayan mücadele sürecini üniversiteler, özel sektör ve birinci basamakta çalışan hekimlerle devam ettireceklerini ve 13 Mart 2011 tarihinde Ankara’da miting yapılacağını söyledi. Hukuk bürosunun son çıkan yönetmelikleri yargıya taşıyacağını, işyeri hekimlerinin standart ve yenileme eğitimleri için TTB olarak üniversiteler ile görüşmelerin son aşamaya geldiğini; meslektaşlarımızın bu konuda acele etmemeleri gerektiğini belirtti. İşyeri hekimlerinin Tabip Odalarından yetki almalarının zorunluluğuna bir kez daha dikkat çekerek, başvuru ve yetkilendirme işlemlerinde değişiklik olmadığını dile getirdi.  

Hukuk Danışmanı Avukat Meriç Eyüboğlu 2009 yılında yayınlan ve Danıştay tarafından iptal edilen yönetmeliğin bu kez torba yasa ile  iş yasasında yapılan değişiklikle kanun olarak gündeme geldiğini söyledi. Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldığını içinde hukuka aykırı birçok bölüm bulunan yönetmeliğin iptali içinde dava açılacağını belirtti. Ayrıca 6023 sayılı TTB yasası olduğu sürece işyeri hekimlerinin Tabip Odalarından yetki alma zorunluluğuna dikkat çekti.

İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr.Mustafa Tamyürek’in yönettiği soru cevap bölümünde işyeri hekimleri özellikle belirsizlik, mesleki bağımsızlık, ekonomik özlük hakların kaybı, işyeri hekimliğinin taşeronlaştırılması konusunda ortak kaygılarını ve mücadele yöntemlerini dile getirdiler. TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk sadece hukuki mücadelenin yetmediğinin daha önceki deneyimlerde görüldüğünü belirterek işçi sağlığı ve işyeri hekimliği ile sağlığın tüm alanlarında yaşanan sorunlar için örgütlü mücadelenin önemine değinerek 13 Mart 2011 tarihinde Ankara’da yapılacak Sağlık Mitingi ve sonrasına vurgu yaptı.

Yapılan değerlendirmeler sonunda ortak bir platform kurulması, konu ile ilgili yetkililer ve Milletvekillerine mektup gönderilmesi, basının konu hakkında yeterince bilgilendirilmesi, sendikalar ve diğer meslek örgütleri ile ortak hareket edilmesi, Çalışma İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılması gibi mücadele yöntemlerinin takvimlendirilerek ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.

"16.12.2003 Tarihinden Sonra Alınan İşyeri Hekimliği Sertifikalarının  Geçerlilik Sorunu" Yazısı İçin Tıklayınız

- " İşyeri Hekimlerinin, Tıpkı Daha Önceki Dönemde Olduğu Gibi Ve 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasası'nın 5. Maddesine Uygun Olarak
Meslek Örgütünden Çalışma Onayı Alması  Zorunludur " Yazısı İçin Tıklayınız

- "27 Kasım Tarihinde Yürürlüğe Giren İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik"  Yazısı İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!