Öğrenciler Haklıdır, Kumpas Kurmaya Kalkmayın Seslerine Kulak Verin!


  • Aralık 16, 2010
  • 2410

Son iki hafta içerisinde demokratik haklarını kullanarak ülkedeki mevcut uygulamaları protesto eden öğrencilere yönelik şiddet olaylarını kınamak ve öğrencelere destek vermek adına bugün (16.12.2010) DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, İMOK (İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu), KESK İstanbul Şubeler Platformu ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği İTÜ Taşkışla Binası önünde ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

Açıklama İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu tarafından yapıldı. Çerkezoğlu, AKP iktidarının üniversite öğrencilerinin hesap sormalarına tahammül edemediğini ve bu nedenle çıkan bu sesi polisin şiddetiyle bastırmaya çalıştığını ifade etti.

Çerkezoğlu şöyle devam etti, “Siyasal iktidar şunu asla aklından çıkarmasın ki, kimse ne bizim ne gençlerimizin, ne de emek ve demokrasi cephesinin önünü kesemeyecek. Birlikte yürümeye, dayanışmaya, konuşmaya ve üretmeye devam edeceğiz. İşçilerimizin, doktorlarımızın, öğretmenlerimizin, mühendislerimizin haklarını ellerinden alamayacaklar” dedi.

İTO Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nun ardından söz alan Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ise AKP’nin üniversitelerdeki tüm organları işgal ettiğini ve üniversite öğretim üyelerini korkutarak sindirdiğini ifade etti. Yeşildere ayrıca 1980 ürünü YÖK’ün AKP iktidarının arka bahçesi gibi davrandığını ve üniversitelerin özgür, demokratik ve bilimsel bir ortam olması yönünde önemli bir engel olduğuna dikkat çekti. Yeşildere sözlerinin devamında meslektaşlarının da artık Türkiye’nin geleceği için bu mücadele içinde aktif yer alması gerektiğini belirtti.

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!