Temsilciler Kurulu Divan Seçimi Yapıldı


  • Aralık 08, 2010
  • 5131

İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu toplantısı ve Temsilciler Kurulu Divan Seçimi dün (07.10.2010) İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında gerçekleştirildi.
Dr. Fethi Bozçalı’nın başkanlığında gündemin okunmasıyla başlayan toplantı İstanbul Tabip Odası Kasım 2010 Faaliyet Raporu’nun açıklanmasıyla devam etti.
Ardından Prof. Dr. Raşit Tükel sağlık gündeminin önemli başlıklarından olan yatan hastaların geri ödemelerinde Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) ve Branş Bazlı Ayaktan Gruplar (BBGA) ödeme adıyla 1 Aralık 2010’da başlatılan Performans Ödeme Modeli hakkında bilgilendirmede bulundu.
Toplantıya katılan İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, başlatılan “Tıp Fakülteleri İçin Taleplerimiz Var” imza kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Hükümetin uygulamaya çalıştığı politikalar nedeniyle üniversitelerdeki eğitim niteliğinin her geçen gün gerilediğine dikkat çekti. Gerekli eğitici kadrolar ve ekipmanlar sağlanmadan açılmaya teşvik edilen tıp fakültelerinin olması, eğitim ve öğretime genel bütçeden kaynak ayırmak yerine hizmet niteliğini düşürecek performans sisteminin uygulanmaya çalışılması bu durumun önemli bir kanıtı olduğunu belirtti. Gören konuşmasının devamında Hükümet’in tıp fakültelerini Sağlık Bakanlığı’na bağlamaya çalışmasının akademik özerkliğe darbe olmasının yanı sıra sadece hekimlik mesleğinin niteliğini değil toplumsal sağlığı da kötü etkileyeceğini ve ilerleyen dönemlerde sırf bu uygulamalar nedeniyle muayene olacak hekim bulunamayacağından endişe duyduğunu ifade etti. Gören, başlatılan bu imza kampanyasının bu konuda yapılacak mücadelede önemli bir basamak olduğunu belirtti.
Hekimlerin yaşadığı önemli sorunlardan bir tanesi olan Tam Gün Yasası sonrası hastanelerde uygulanan mesai saatlerine ilişkin hukuki bilgilendirme İstanbul Tabip Odası Hukuk Danışmanı Av. Meriç Eyüboğlu tarafından yapıldı.
Toplantı sonunda Temsilciler Kurulu Divan Seçimi için toplam 13 aday belirlenerek seçime geçildi. Toplam 61 oy kullanılırken seçilen isimler şöyle:


Dr. Tunçalp Demir
Dr. Koray Yalçın
Dr. Seval Zeren
Dr. Pelin Taşkıran
Dr. Dilek Kanmaz
Dr. Samet Mengüç
Dr. Gürcan Bahadır

 


Bu HABERİ Paylaş!