“Ulaşıma Zam Değil, Ücretlere Artış İstiyoruz”


  • Kasım 29, 2010
  • 2245

1 Aralık 2010 Çarşamba günü yapılacak olan “ULAŞIMA ZAM DEĞİL, ÜCRETLERE ARTIŞ İSTİYORUZ” eylemi öncesinde DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, KESK İstanbul Şubelere Platformu ve İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) adına TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Tabip Odası’nın katılımıyla bugün (29.11.2010) TMMOB İstanbul Makine Mühendisleri Odası’nda ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

Toplantıya, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Tores Dinçöz, DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği Murat Denizkurdu ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Gün katıldı.

Açılış konuşması İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu tarafından yapıldı. Çerkezoğlu konuşmasında Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangına değinerek, “Ulaşım konusunda ülkemizin en değerli simgesi olan Haydarpaşa talanının da kamu talanı olduğunu yangın sonrasında Haydarpaşa Port gibi benzeri kıyımların gelmesi konusundaki kaygılarımızı belirterek,  Haydarpaşa Garı’nın yakılması yada ranta dönüştürülmesi, İstanbul’daki ulaşım zamları aynı kefede olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Dr. Ali Çerkezoğlu sözlerinin devamında, günlük hayattaki ulaşımın basit bir otobüs bileti tartışması olmaktan çoktan çıktığını ve bu durumun artık bir gelir tartışması haline dönüştüğünü vurguladı. Bu nedenle ulaşımın kamusal bir düzende yürütülmesi gerektiğine değinen Çerkezoğlu, Türkiye’deki birçok kesimin insanca yaşam düzeyinin çok altında olan asgari ücretle hayatlarını sürdürmeye çalıştığını ve bu çerçeveden bakıldığında yapılan zamların tahammül edilemez olduğunu ifade etti.

Dr. Ali Çerkezoğlu’nun konuşmasının ardından KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Gün, ulaşım zamlarına AKP Hükümeti’nin kamusal alanları hızla terk etmesine yönelik adımlarla bir düşündüklerini ifade etti.
Yapılan toplantıda, “Metrobüs Örneklemi Üzerinden İETT Ücretlerindeki Zam Analizi” kamuoyuyla paylaşıldı. Verilen bilgiler ışığında yapılan zamların derhal geri çekilmesi gerektiği vurgulanarak, 1 Aralık Çarşamba günü yapılacak olan eyleme tüm kamuoyu davet edildi.

Basın Açıklaması İçin Tıklayınız.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!