Ekmeğim, Onurum, İşim İçin Direndim


  • Kasım 08, 2010
  • 2247

5 yıldır Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Türkan Albayrak "sendikal faaliyetlerde bulunması" nedeniyle 9 Temmuz'da işten atılmıştı.
Son altı günü açlık greviyle geçen ve 118 gündür hastane bahçesine kurduğu çadırda oturma eylemi gerçekleştiren Türkan Albayrak, İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş teklifini kabul etmesiyle eylemine son verdi.

Albayrak’ın eylemine ve açlık grevine son vermesi nedeniyle hastane bahçesinde 06.11.2010 tarihinde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ve Genel Sekreter Dr. Ali Çerkezoğlu’nun yanı sıra kendisine süreç içerisinde destek veren herkes hazır bulundu. 

Gören açıklamada yaptığı konuşmada, “Taşeron sistemi ne yazık ki insanın insana kulluğunu gündeme getiren, insanı insana kul eden bir sistemdir ve bir ülkede bütün değerleri yaratan işçinin gerçekten kutsal olan emeğini olabildiğince sömüren bir sistemdir. Burada böyle olaylarla karşılaşmamak ve bireysel çabalarla böyle olayları sonlandırmak durumunda kalmamalıydık. Bu şekilde güvencesiz bir çalışma sistemi olmamalıydı. Türkan Albayrak, böyle bir girişimde bulunmak zorunda kalmamalıydı. Bundan sonra da grevli, toplu sözleşmeli güvenceli bir iş, çalışma sisteminin ülkeye gelmesi artık zorunlu” dedi.
Açıklama sonrasında çadır hastane bahçesinden kaldırıldı.


Bu HABERİ Paylaş!