Eyüp Devlet Hastanesi Acil Birimine Ziyaret


  • Kasım 02, 2010
  • 5072

Odamız  Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fethi  Bozçalı, 1 Kasım 2010’da başlayan Aile Hekimliği uygulamasının acil servislere yönelik sonuçlarını, acil servis hizmetlerinin nasıl yürüdüğünü, olası sorunları yerinde görmek üzere 2 Kasım 2010 gecesi 22.00-23.30 arasında Eyüp Devlet Hastanesi acil servisini ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette hastane acil servisinde çalışan 8 pratisyen hekimin görevinden ayrılması sonrası  uzman hekimlerin acil nöbeti tuttukları, günde yaklaşık 350 hastanın başvurduğu Eyüp Devlet Hastanesi acilinde Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Salime Kangusuz’un gün boyu kendi branşıyla ilgili yaptığı 128 poliklinik sonrası acilde nöbetçi hekim olarak çalıştığı ve oldukça zorlandığı görülmüştür.

Yine dahili branş nöbeti tutan Dr. Edip Özilhan bu nöbetleri bazen nöroloji uzman hekimleri ve cildiye uzman hekimlerinin de tuttuğunu, 4 çocuk hekiminin Bağcılar EAH acil nöbeti için görevlendirildiğini dolayısıyla çocuk hastaları sevk etmek zorunda kaldıklarını, kalp krizi geçiren bir hastanın bir önceki akşam 112 ekibiyle sevk edilemeden yaşamını yitirdiğini aktardı.

Cerrah nöbeti tutan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Vehbi Koca ise acil travmalı hastalarda ve genel cerrahi hastalarında zorlandıklarını, gelen hastaların çoğunu sevk ettiklerini aktardı.

Oda başkanımız Dr. Gören, bu sıkıntıların yaşanacağını öngördüklerini, Sağlık Bakanlığı’nı zamanında uyardıklarını ancak yeterli hazırlık yapılmadan hareket edildiğini, oysa acil gibi bir birimde çalışacak hekimlerin önceden bu sisteme hazırlanması gerektiğini, bundan sonraki süreci yerinde görerek meslektaşlarımızın ve halkın mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.


Bu HABERİ Paylaş!