Yedikule Gögüs Hastalıkları Hastanesi’nde Temsilci Seçimi ve Toplantı Yapıldı


  • Ekim 01, 2010
  • 5319

İstanbul Tabip Odası temsilci seçimi Yedikule Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 30 Eylül Perşembe günü yapıldı. Yedikule EAH Konferans Salonu’nda da İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Hasan Ogan ve Dr. Ali Özyurt hekimlerle buluşarak onların sorunlarını dinledi. Başkanlığını Hastane Temsilcisi Dr. Dilek Kanmaz’ın yaptığı toplantıya çok sayıda klinik şefi, şef yardımcısı, uzman ve asistan katıldı ve asistanların sorunları, hekime şiddet, tamgün yasası, mesai saatleri, uzmanlık eğitimi tartışıldı.

Toplantı sırasında özetle şu görüşler dile getirildi:

1905 yılında kurulan Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gögüs Hastalıkları ve Gögüs Cerrahisi ihtisası verilmekte, 9 Göğüs Hastalıkları Kliniğinde 340 yatak bulunmaktadır. 9 şef, 8 şef yardımcısı, 21 uzman ve 14 asistan görev yapmaktadır. Asistan sayısı oldukça azdır ve asistan nöbetleri 8-15 arasında olup bu da asistanlarda hoşnutsuzluk yapmaktadır. Ayrıca iç rotasyon ve poliklinik yapamadıklarını, seminerler için yeterince zaman ayrılmadığını bildirdiler. Hasta başı eğitimin ise zaman darlığından yapılamadığını, eğitim ve araştırmanın geri planda kaldığını belirttiler.

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde şiddete uğrayan As. Dr. Emine Kamiloğlu da sağlık alanındaki şiddet ortamıyla ilgili endişe ve düşüncelerini paylaştı. Dr. Kamiloğlu şiddetin herkesin başına gelebileceğini, gururunun kırıldığı, çalışma şevkinin kalmadığını söyleyerek mesleğe olan inancının kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu, şiddetin kışkırtıldığını ve şiddete sıfır toleransla şiddetin en aza indirilebileceğini bildirdi.

Toplantı sonrasında İTO-Temsilci Seçimlerine geçildi. Seçim sonrası 2010-2012 dönemi temsilcileri olarak aşağıdaki meslektaşlarımız seçildiler.

1.     Dr. Esin Tuncay

2.     Dr. Z. Dilek Kanmaz

3.     Dr. Savaş Yıldırım

4.     Dr. Tuğba Mandal

5.      Dr. Özlem Yılmaz

Arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

 


Bu HABERİ Paylaş!