Marmara Tabip Odaları Toplantısı Yapıldı


  • Eylül 20, 2010
  • 2840

Marmara Bölgesi Tabip Odaları 19 Eylül 2010 tarihinde Bursa Tabip Odası’nın ev sahipliğinde toplandı.

 

Toplantıya Marmara Bölgesi’nde bulunan ve ülkemizdeki hekimlerin yaklaşık % 40’ının yaşadığı on ilin Tabip Odası başkan, genel sekreter ve yöneticileri ile TTB Merkez Konseyi’nden Başkan Dr. Eriş Bilaloğlu,  II. Başkan Dr. Özdemir Aktan, Genel Sekreter Dr. Feride Aksu Tanık ve Dr. Hüseyin Demirdizen katıldılar.

İstanbul Tabip Odası adına Başkan Dr. M. Taner Gören, Genel Sekreter Dr. Ali Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Hasan Oğan, Dr. Lale Tırtıl, Dr. Süheyla Ağkoç ve Dr. Ali Özyurt toplantıya katıldılar.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıyı oda başkanımız M. Taner Gören ve TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Feride Aksu Tanık yönettiler. Ev sahibi Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kayahan Pala’nın açılış konuşmasından sonra toplantı başladı. Toplantının öğleden önceki bölümünde Tam Gün, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararı sonrası yaşananlar tartışıldı. Sağlık Bakanlığı’nın hekimlere yönelik onur kırıcı, saldırgan ve suçlayıcı tutumu ele alındı. Bu tutuma ilişkin, öğlen saatinde TTB Başkanı ve katılımcıların gerçekleştirdiği bir basın açıklaması yapıldı.

Öğleden sonraki oturumda ise Aile Hekimliği uygulamasında yaşanan sorunlar Bursa örneği üzerinden yapılan sunun eşliğinde tartışıldı. Katılımcılar kendi illerinde yaşanan deneyimleri aktardılar.

Son olarak 25-26 Eylül 2010 tarihlerinde yapılacak olan, 65 tabip odası yöneticilerinin katılacağı Genel Yönetim Kurulu toplantısı gündem önerileri tartışıldı. Gündeme şu maddelerin alınması önerildi:

1.Türkiye sağlık ortamı ve güncel durumun değerlendirilmesi

2. Seçim Sonrası mücadele yapılan alanlar ve yapılanların tartışılması

3. Tabip Odalarının seçim sonrası yaptığı etkinlikler ve bunların değerlendirilmesi

4. Anayasa Mahkemesi kararı sonrası Tam Gün, zorunlu mesleki sorumluluk sigortası, mesai saati uygulamaları ve diğer sorunların tartışılması, çözüm önerilerin geliştirilmesi

5. Sağlıkta Dönüşüm Programında gelinen nokta ve bundan sonra mücadele hattının nasıl çizileceğinin belirlenmesi ve eylem planının çıkarılması

6. Barış çağrısının tüm hekimlerin sesi olacak bir şekilde, yeniden ve güçlü yapılması


Bu HABERİ Paylaş!