Dörtyol Ve İnegöl’deki Provokasyonları Kınıyoruz


  • Ağustos 27, 2010
  • 1747

Hatay Dörtyol’da ve Bursa İnegöl’de yaşananlar kardeşliğimize ve toplumsal barışa darbe vurmakta ve çok tehlikeli boyutlara ulaşmış bulunmaktadır.
Geçmişten bu yana bilinen ırkçı, milliyetçi tertip ve provokasyonlar da yeniden başlamış, son saldırılar da buna zemin oluşturmuştur.
Türkiye, etnik, dini, kültürel farklılıklarıyla büyük bir toplumsal zenginliğe sahiptir. Ne var ki; zaman zaman ortaya çıkan ırkçı ve halklar arasında düşmanlıkları kışkırtan saldırılar, Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yaşamının olağan dışı yönelimler ve düşmanlıklarla belirlenmesine hizmet etmektedir.
Bu saldırılar ve ardından gelişen olaylar, birarada yaşama kültürü ile kardeşlik ve toplumsal barış gerekliliklerine karşı yapılmıştır. Türkiye’yi Türk-Kürt çatışmasına, terör, linç ve etnik düşmanlık yoluyla iki kutuplu milliyetçiliğe yönelten odaklara karşı, emek ve demokrasi güçlerinin birarada yaşam ve kardeşlik   istemlerini yükseltmeleri en ciddi karşı duruş olacaktır.
6-7 Eylül, Maraş, Çorum gibi talan ve katliam günlerini yeniden hatırlatan bu saldırılara karşı toplumsal barışı savunanların sesinin daha gür çıkması gerekmektedir. Bu günlere gelinirken siyasi iradenin tehlikeli girişimlere karşı sessiz kalması bu tabloyu daha vahim kılmaktadır. Bu yaşananlar geçmişteki olayları hatırlatmaktadır. Toplumun bir kısmının diğer kısmını yargısız infaz etmesine, ötekileştirmesine neden olmaktadır.  Güvenlik güçleri ise bu sürece seyirci kalmakta, hatta provokasyonlardan beslenen linççileri destekleyen açıklamalar yapabilmektedir.
Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Türkiye ve halkların kardeşçe bir arada yaşamını savunuyor, bunun önünde engel oluşturan bütün provokasyon ve saldırıları kınıyoruz.

İSTANBUL MESLEK ODALARI KOORDİNASYONU ( İMOK )
İstanbul Tabip Odası
TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu
İstanbul Eczacı Odası
İstanbul Dişhekimleri Odası
İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası
İstanbul Veteriner Hekimler Odası


Bu HABERİ Paylaş!