“Sayın” Sağlık Bakanı’nı,Doktorlara Yönelik Sevgisiz, Hürmetsiz, Değerbilmez Üslup Tutumundan Vazgeçmeye Davet Ediyoruz!


  • Ağustos 27, 2010
  • 1717

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu bugün (29.07.2010) Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda sağlık alanında yaşanan son gelişmelere ve bu gelişmelere ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın tutumuna dair hekimlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl ve İstanbul Tabip Odası Hukuk Danışmanı Av. Meriç Eyüboğlu katıldı.

Tam Gün ve Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası hakkındaki soruların yanıtlanmasının ve sürece dair bilgi verilmesinin ardından, Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 64 ilin tabip odalarıyla eş zamanlı olarak Şişli Etfal ve Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanelerinde basın açıklamaları gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalarda, Sağlık Bakanı doktorlara yönelik hürmetsiz ve değerbilmez üslubundan vazgeçmeye çağırıldı.

Şişli Etfal Hastanesi’ndeki basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Türk Tabipleri Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl, Haydarpaşa Numune EAH’sinde yapılan basın açıklamasına ise İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt ve Dr. Hasan Oğan ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen katıldılar.

Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan basın açıklaması, İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören’in konuşmasıyla başladı. Dr. Gören konuşmasında, Sağlık Bakanlığı’nın bu süreçte hekimle halkı karşı karşıya getiren bir tutum sergilediğini ifade etti. Sağlık alanındaki çarpık uygulamaları hukuki mücadele ile engelleme çabasının, Sağlık Bakanlığı’nca halka karşı bir tutummuş gibi gösterilmeye çalışıldığını, bunun da çok kaygı verici olduğunu belirten Dr. Gören bu tutumun hekimleri hedef tahtası haline getirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Taner Gören son olarak, her şeye rağmen hekimlik onuru ve iyi hekimlik için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Prof. Dr. Taner Gören’in ardından söz alan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk ise: “Sağlık Bakanlığı hukuka uygun bir yasa düzenleyememiştir. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay bizim haklılığımızı bir kez daha kanıtlamıştır” dedi. Dr. Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce sormuştuk cevap alamamıştık, şimdi medya aracılığıyla Sağlık Bakanı’na bir kez daha soruyoruz. Bugün, muayenehanesi olan hekimlerin halkın cebine göz diktiğini iddia eden Sağlık Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde görev yaparken nasıl çalışıyordu? Bunun açıklamasını yapması lazım… Sağlık Bakanı politikacı olması nedeniyle sağlık alanında yapılan iyi hareketleri kendi Bakanlığı’na mal ediyor. Bu doğaldır, buna söyleyecek sözümüz yoktur. Ancak ne zaman ki hukuksuz, yanlış uygulamaların faturaları yansıyor Bakan’ın hedefi ya Türk Tabipleri Birliği yada Hekimler oluyor. Bakan bu tutumundan derhal vazgeçmelidir.”

TTB’nin çağrısıyla 64 ilde eşzamanlı olarak kamuoyuyla paylaşılan basın metnini İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu okudu. Açıklamada; Sağlık Bakanı’nın sarf ettiği ‘Tuzu Kuru Doktorlar’, ‘TTB tarih önünde hesap verecektir’, ‘TTB sağlık hizmetlerinin paralı olmasını savunuyor’ gibi söylemlerine karşılık şunlar dile getirildi:

“Sayın” Sağlık Bakanı’na hatırlatırız;
TTB’nin, tabip odalarının ve hekimlerin karşı çıktığı; tam süre çalışma değildir. Bir yandan sağlık alanının özelleştirilme kapsamına alınması, diğer yandan, tam da bu nedenle, hekim emeğinin ucuzlatılması, hekimlerin düşük ücretlerle ve güvencesiz çalışmaya zorlanmasıdır.
“Sayın” Sağlık Bakanı’na hatırlatırız;
Her bir muayene için 15 TL “katılım payı” ödeten, özel hastanelere giden sigortalılara yüzde 70, yüzde yüz “ilave ücret” zorunluluğu getiren; TTB değil, Hükümet olmuştur.
“Sayın” Sağlık Bakanı’na hatırlatırız;
Eğer amacı ucuz popülizm yapmak, doktorlara “vurarak” oy toplamak değil de, gerçekten vatandaşın yararını düşünmekse; TTB’nin her zaman ve açık sözlülükle savunduğu gibibütün sağlık hizmetlerinin ücretsiz olmasını sağlamalıdır.”

Basın açıklaması metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!