Devlet Denetleme Kurulu’nun Adli Tıp Kurumu’yla İlgili Raporu İhbar Olarak Kabul Edilmelidir


  • Ağustos 27, 2010
  • 2092

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) Adli Tıp Kurumu (ATK) ile ilgili hazırladığı rapor özetine ilişkin TTB Merkez Konseyi değerlendirmesi 8 Temmuz 2010 Perşembe günü Odamızda gerçekleştirilen bir basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıya TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi Üyeleri Dr. Osman Öztürk ve Dr. Hüseyin Demirdizen katıldılar.

Dr. Özdemir Aktan yaptığı konuşmada TTB’nin yıllardır Adli Tıp Kurumu işleyişi ve uygulamalarını yakından takip ettiğini, ATK’nın toplum vicdanını zedeleyen kararlarının sorgulayıcısı olduğunu ve bu bağlamda DDK’nın raporunun TTB Merkez Konseyi’nce genel olarak olumlu karşılandığını belirtti.

Dr. Osman Öztürk’se yaptığı açıklamada, DDK’nın yayınlanan rapor özetindeki tespitlerin, TTB’nin de yıllardır dile getirdiği olumsuzlukları ve mevcut tablonun sürdürülemezliğini ortaya koyduğunu belirtti. Ancak rapor özetinin ciddi eksiklikleri de barındırdığına değinen Dr. Öztürk; hazırlanan skandal raporlara ve ATK’nın siyasi iktidarın vesayeti altında olmasına raporda değinilmemesini eleştirdi. Dr. Öztürk ATK’da ciddi bir reform gerçekleştirilmesi için; çelişkili-şaibeli raporlara imza atanların (TTB’nin vermiş olduğu görevden men kararları dikkate alınarak) görevden alınmasının, 2003’ten beri yapılan ve liyakat içermeyen atamaların iptal edilmesinin, ATK’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin şart olduğunu dile getirdi ve bu adımlar atılmadan ATK’nın toplum nezdinde saygınlık kazanamayacağını vurguladı.

Basın açıklaması için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!