Acil Doktorları Yine Şiddete Maruz Kaldı


  • Ağustos 27, 2010
  • 1649

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis doktorlarına, dün hasta yakınları tarafından saldırıda bulunuldu.

Hasta haklarının yine yanlış anlaşıldığı ilimizde fedakarca çalışan acil doktorlarımıza yine saldırıda bulunulmuştur.

Dün acil servisine getirilen ve uygun müdahaleleri yapılmasına rağmen hastaya bakan doktor hasta yakınları tarafından yumruklarla darp edilmiştir. Daha sonra hasta sevki esnasında tekrar aynı doktora saldırılmış ve araya girmek isteyen iki doktordan biri darp edilmiş, gözlüğü kırılmış, alt göz kapağında ufak bir cilt kesisi, göz çevresinde ve burun kemerinde sıyrıklar, elmacık kemiği üzerinde de morluk oluşmuştur. Diğer doktor ise tartaklanarak el bilek kemiği kırılmıştır. Hasta yakınları bununla da yetinmeyerek önlerine çıkan her doktora saldırıda bulunulmuştur. Ağza alınamayacak küfürler, tehditlerde bulunulmuş, birçok tehditkar cümleler sarf edilmiştir.

Saldırı sonrası Tabipler odası yetkilisi ve avukatı doktorlarımıza yardımda bulunarak şikayet tutanaklarının düzenlenmesi sağlanmıştır. İki doktorumuzdan biri 1 hafta, diğeri 3 hafta rapor almışlardır.

Siz insanların hayatını kurtarma adına her türlü fedakarlıkta bulunup her türlü şartlarda çalışacaksınız ve göreviniz sadece ve sadece insanların hayatını kurtarma, ızdıraplarını dindirme, onları tedavi etmek olacak ve karşılığı da bu mu olacak ? bu kadar kutsal sayılan bu meslek böyle bu şekilde ayaklar altına alınmamalı. Bütün gayretleriyle hastalara hizmet verenlerin emeğinin karşılığı bu mu olmalı? Bu son dönemlerde doktorlara yapılan saldırılar ciddi anlamda düşündürmektedir. Özellikle acil servislerde çalışan doktorların can güvenliği tehlikededir. Polikliniklerde de her gün bir doktora sözlü veya fiili saldırı olmaktadır. En kısa zamanda bunun altındaki gerçekler ortaya çıkarılmalı ve biran önce gerekli tedbirler alınmalıdır.

Van- Hakkari Tabipler odası olarak doktorlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyor ve acil servislerde daha güvenli çalışma ortamlarının meydana getirilmesini yönetimlerden ivedilikle istiyoruz. Bu nedenle yarın saat 12'de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yapılan saldırıyı kınamak üzere eylem yapılacaktır.


Van-Hakkari Tabipler Odası Yönetim Kurulu Adına
Prof. Dr. Ercan KIRIMİ


Bu HABERİ Paylaş!