Barış İçinde Yaşamak İstiyoruz...


  • Ağustos 25, 2010
  • 1814

Sağlığı “toplumsal iyilik hali olarak” olarak tanımlayan bir meslek grubu olarak biz hekimler, ne yazık ki son dönemde artan şiddetin ve kutuplaşmaların ülkemize hiçbir yarar getirmeyeceğini, “toplumsal sağlığımızı” bozacağını biliyoruz.

Barış içinde, huzurlu bir yaşamın farklılıklara, farklı görüşlere tahammülden geçtiğini, demokrasinin kurumsallaşmasının ise başta parlamenterler olmak üzere tüm sivil demokratik kurum ve kişilerin görüş ve tepkilerinin dikkate alınmasına bağlı olduğunu ifade ediyoruz.

Silopi’de olduğu gibi bir açıklama sırasında tazyikli su sıkılarak bir milletvekilinin bacağının kırılması, yüzlerce çocuğun cezaevlerinde tutularak hukuk ve insanlık skandallarına yol açılması bir sorun çözme yöntemi olarak kabul edilemez. En önemli toplumsal konularımızın başında gelen “Kürt sorununun”  çözümünde katılımcı, demokratik bir tartışma düzleminin var olması ve barış içinde kardeşçe bir arada yaşamanın olanaklarının sağlanması öncelenmek zorundadır.

Artık her gün bir asker ölümünün haber olduğu, cezaevlerinde yüzlerce çocuğun tutuklu olduğu, milletvekillerinin bile tazyikli sularla bacaklarının kırıldığı bir ülke değil, “toplumsal iyilik haline” kavuşmuş sağlıklı bir ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz.

                                              İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!