1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’ndayız


  • Ağustos 25, 2010
  • 1884

Onlarca meslek örgütü, sendika ve partiden oluşan Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu 32 yıllık hasretin ardından 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanılacak olmasına ilişkin dün bir basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, bugüne kadar kazanılan bu zaferin işçi sınıfının yıllardır ve özellikle de son üç yıldır gösterdikleri kararlı mücadelesinin ürünü olduğu vurgulandı.
Açıklamada ayrıca 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak konusundaki inadın sadece 32 yıl önceki bir nostaljiyi yaşatmak değil, burada katliam yapanlarla hesaplaşmaktır denildi.

Açıklamada ayrıca sendikaların alana giriş güzergâhları hakkında da bilgi verildi:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli –Mecidiyeköy’den

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane’den,

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve  Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) Dolabahçe’den Taksim Alanına girecek.

Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergâhtan yürüyecek.

Açıklamada son olarak 1 Mayıs günü, herkese parasız eğitim ve parasız sağlık hakkı demek için, işsizliğe, güvencesizliğe, 4/C köleliğine dur demek için, özelleştirmelere, taşeronlaştırmaya karşı durmak için ve ’77 1 Mayısında ve sonrasında verdiğimiz her canı anmak için Taksim Alanı’nda hazır bulunacağız denildi.


Bu HABERİ Paylaş!