Kamu Hastane Birlikleri’ne Karşı Yapılan Referandum Sonuçları Açıklandı


  • Ağustos 25, 2010
  • 1781

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla sağlık meslek örgütleri ve sendikaları çeşitli kamu hastanelerinde meclis plan komisyonunda görüşmesi bekleyen Kamu Hastane Birlikleri Yasası’na karşı sağlık çalışanlarına ve vatandaşa yönelik 5–9 Nisan tarihleri arasında referandum başlatmıştı.

Bugün Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları referandum sonuçlarını açıklamak üzere bir basın açıklaması düzenlediler.

Açılış konuşması İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan tarafından yapıldı. Algan konuşmasında, çıkarılması planlanan Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile kamu hizmeti diye bir kavramın kalmayacağını, bu yasa ile hem çalışanın hem de vatandaşın, parasız ne sağlık hizmeti alabileceğini ne de ilaca ulaşabileceğini ifade etti.

Ortak basın açıklaması ise SES Şişli Şube Başkanı Rabia Tuncer tarafından okundu. Tuncer açıklamada, AKP hükümeti’nin, bugüne kadar popülist uygulamalarla sağlık alanını tahrip eden ve birçok hak kaybına neden olan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı sürdürülemeyecek bir takım düzenlemelerle maskelemiş olduğunu ve artık masalın bittiğini ve gerçeklerin ortaya çıktığını vurguladı. Tuncer konuşmasının devamında: AKP Hükümeti’ni sağlık çalışanlarının ve vatandaşın sesine kulak vererek referandum sonuçlarına uymaya davet etti.

YAPILAN REFERANDUMUN SONUÇLARI

ANADOLU YAKASI REFERANDUM SONUÇLARI:

Kurulan sandık sayısı: 6
Kullanılan oy sayısı: 1037

EVET: 7
HAYIR: 1030

ŞİŞLİ BÖLGESİ REFERANDUM SONUÇLARI:

Kurulan sandık sayısı: 6
Kullanılan oy sayısı: 2683

EVET: 9
HAYIR: 2674

AKSARAY BÖLGESİ REFERANDUM SONUÇLARI:

Kurulan sandık sayısı: 6
Kullanılan oy sayısı: 3131

EVET: 25
HAYIR: 3106

BAKIRKÖY BÖLGESİ REFERANDUM SONUÇLARI:

Kurulan sandık sayısı: 6
Kullanılan oy sayısı: 2514

EVET: 4
HAYIR:2510

Basın açıklaması için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!