14 MART 2010 TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI


  • Ağustos 25, 2010
  • 2159

8 MART 2010

14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri bugün Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Memorial Hastanesi’ne yapılan birim ziyaretleri ile başladı.

Yapılan ziyaretlere odamızı temsilen, Başkanımız Prof. Dr. Özdemir Aktan, 14 Mart Etkinlikler Komisyonu başkanı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Hasan Oğan ve yine Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Ayşegül Bilen katıldı.

Yapılan ziyaretlerde hekimlerin kamu ve özel çalışma ortamlarındaki sıkıntılar dinlenirken Tıp Haftasının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması sebebiyle tüm kadın hekimlerimizin günü kutlandı.

Ancak bir gün önce yaşanan Elazığ Depremi nedeniyle, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halk Müziği Korosu’nun konseri 12 Mart 2010 saat 16:30’a ertelendi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


14 Mart Tıp Haftası’nın ilk gününde ayrıca geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik yapmış olduğumuz “Doktorlar ve Sağlık” Resim Yarışması ödül töreni ile birlikte 14 Mart Tıp Haftası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Sergi Salonu’nda yapılan ödül törenlerine odamız adına yönetim kurulu üyelerimiz Dr. Zeynep Solakoğlu, Dr. Hasan Oğan ve Dr. Ayşegül Bilen katıldı.

Sanata ilgi duyan hekimlerimizin eserlerinin sergilendiği “Hekimlerden Resim-Heykel-Fotoğraf Sergisi” açılışı da haftamızın bu ilk gününde yapıldı.

9 MART 2010

14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan birim ziyaretlerine bugün de devam edildi. Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı, Ali Bahadır Sağlık Ocağı ve Fransız Lape Hastanesi’ne yapılan ziyaretlere, odamız adına başkanımız Prof. Dr. Özdemir Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul Tabip Odası Beykoz 1. Basamak Temsilcisi, Yeliz Mutlu Kavak katıldı.

Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı ve Ali Bahadır Sağlık Ocağı’na yapılan ziyaretlerde Aile Hekimliği’nin, Performans ve Döner Sermaye’nin, Tam Gün Çalışma Yasası’nın birinci basamağa etkileri üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.

 10 MART 2010

14 Mart Tıp Haftası etkinliklerimiz bugün saat 16:00’da verilen bir konserle başladı. Cerrahpaşa Müzik Topluluğu, Capsaicin Vakıf Gureba Grup 1181, Tetran, Aritmi ve Ocean Red Gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Akustik Konser, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.
Yapılan bu coşkulu konsere odamızı temsilen yönetim kurulu üyemiz Dr. Ayşegül Bilen katıldı.

Ayrıca bugün Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde birinci basamak sağlık hizmetlerini sekteye uğratacak ve mesleki geleceğimizi tehdit edecek olan düzenlemelerin tartışıldığı “Birinci Basamakta Performans… Aile Hekimliği… Tam Gün… ve Mesleki Geleceğimiz” konulu bir panel düzenlendi. Saat 18:00’de başlayan panele 200’ün üzerinde hekimimiz katıldı.

11 MART 2010

14 Mart 2010 etkinliklerimize bugün odamızda gerçekleştirilen 2 panel ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda bir konser düzenleyerek devam ettik.

İlk olarak son dönemde Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın önemli sonuçlarından biri olan Malpraktisin işlendiği “Tıp Etiği ve Hukuku Açısından Malpraktis” konulu paneldi. 

Saat 13:00’de başlayan panelimizde Malpraktiste Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar, Malpraktis Tanısı, Bilirkişilik, Sorunlar ve Öneriler, Dava Kararları ve Örneklerle Malpraktis, Türk Hukukunda Malpraktis ile İlgili Yasa Önerileri, Özel Sağlık Çalışanları Açısından Malpraktis konuları işlendi.

İkinci panelimizde ise “Hekimlikte Mesleki Tanıtım” konusu vardı.

Mesleki Tanıtımın Önemi, Tanıtımda Etik Değerler ve Tanıtımın Hukuksal Boyutu konularının değerlendirildiği panel 18:30’da başladı.

MÜZİĞE ARA VERMEDİK

Geleneksel 14 Mart Tıp Şenliği kapsamında CTF Halk Bilim Kulübü’nün düzenlediği “Hep Bir Ağızdan Anadolu Halk Şarkıları Söylüyoruz”  adlı halk müziği konseri saat 16:00’da başladı. Gerçekleştirilen konserin konuk grubu ise Üç Deniz Topluluğu oldu.

Oldukça coşkulu geçen konsere odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu katıldı.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!