TTB ELAZIĞ DEPREMİNDE KATKI SUNMAYA HAZIR


  • Ağustos 25, 2010
  • 1686

Bugün sabaha karşı Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren ve yaralanan yurttaşlarımız için üzüntümüzü belirtir, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa dileriz.
Türk Tabipleri Birliği Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri alanında uzun yıllardır sürdürdüğü faaliyetin birikimiyle, depremin ardından konuyu yakından takip etmeye başlamıştır. Sabah saatlerinde Elazığ Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Sarsılmaz ile bağlantı kurulmuş, Bölge Tabip Odası yöneticilerinin deprem bölgesine inceleme için gittiği bilgisine ulaşılmıştır. Depremin en çok hasara yol açtığı Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesinde kurulmuş olan kriz masası yetkilileri ve bölgede değerlendirme yapan Vali Yardımcısı ile yapılan görüşmede Türk Tabipleri Birliği’nin konuyla ilgili her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu iletilmiştir.

Bölgede artçı sarsıntılar sürmektedir. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam etiği anlaşılmaktadır. Yerbilim uzmanlarının Doğu Anadolu fay hattının bölgede büyük deprem üretme potansiyeline dikkat çeken açıklamaları bir deprem ülkesi olan Türkiye’de yapı güvenliği ve güncellenen hazırlık planlarına ihtiyaca bir kez daha dikkat çekmemizi gerektirmektedir.

Şiddeti çok daha büyük depremlerin çok daha az can kaybına yol açtığını bilmemiz, bir kez daha “depremin mi yoksulluğun mu öldürdüğü sorusunu” yüksek sesle sormamıza sebep olmaktadır.

Bir kez daha yapı güvenliği ve hazırlıklı olma konusunda kamunun temel sorumlu olduğunu anımsatarak iktidarı/yürütmeyi ve ilgili tüm kamu yöneticilerini ülkemiz için/ ülkemizde beklenen tüm depremler için gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği konuyu yakından takip etmeye ve Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri ile ilgili çalışmalarını yürütmeye devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Bu HABERİ Paylaş!