SAĞLIK HAKKIMIZDAN, İŞ GÜVENCEMİZDEN, MESLEKİ ONURUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ


  • Ağustos 25, 2010
  • 1629

Bugün hükümetin çıkardığı yasalarla, sağlık alanında yarattığı kaotik, güvencesiz çalışma ortamında, sağlık çalışanlarının özlük hakları, sağlık alanında ki yeni gelişmeleri (Kamu Hastaneleri Birliği Yasa Tasarısı) ve sonuçlarını değerlendirmek ve 14 Mart Tıp Haftası'nda yapılacak etkinlikleri kamuoyuyla paylaşmak üzere İstanbul Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli ve İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Hakan Ertem katıldı.

Açılış konuşması İTO Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan tarafından yapılırken Aktan: “Sağlık alanında yapılan bu düzenlemelerin açık tanımı şudur: Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın son ayağı olan Kamu Hastaneleri Birliği Yasa Tasarısı, Tam Gün ve Aile Hekimliği gibi düzenlemelerle devlet elini kamudan çekmektedir. Sağlık ortamını açıkça piyasa koşullarına terk ederek, sağlık çalışanlarını, güvencesiz, güvensiz ve taşeron çalışmaya mahkûm etmektedir.” diyerek sağlık alanında yapılan tahribata dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca söz alan İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen ise, hükümetin 800 hastanenin tasfiyesine ve beraberinde on binlerce çalışanı güvencesiz bırakacak olan Kamu Hastaneleri Birliği Yasa Tasarısı’nı sosyal devlet olma anlayışı içinde olduğunu iddia eden bir hükümetin meclise getirdiğini ifade etti.

Demirdizen’in ardından söz alan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli ise: “Biz sağlık çalışanları olarak tehlikeleri önceden görüyor, uyarılarımızı dile getiriyoruz. Yapılan bu düzenlemelerle artık halk gidecek hastane bulamayacak. Zira hastaneler arazileri ile birlikte satışa çıkarılmaktadır.” dedi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!