TEKEL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA


  • Ağustos 25, 2010
  • 1873

Tekel İşçileri'nin 41 gündür devam eden eylemi Ankara sokaklarında binlerce işçinin sağlık sorunları yaşamasına neden olunca Türk Tabipleri Birliği Türk-İş binasında bir revir oluşturdu.
 Odamız geçtiğimiz hafta sonu Tekel İşçileri ile dayanışma amacıyla bu revire iki hekimden oluşan bir ekip göndererek katkıda bulundu.
 Aralarında kalp ve şeker hastaları gibi kronik hastaların da bulunduğu yüzlerce işçinin tedavilerini sürdürmekte güçlükler yaşadıkları gözlendi. Özellikle soğukların bastırmasıyla revire günde 200 üzerinde başvuru oldu.
 Hafta sonu Tekel İşçisi ile dayanışma için İstanbul Tabip Odası ekibi yanında Bursa, Balıkesir ve İzmir'den de hekimler ve hemşireler gelmişlerdi. 24 saat aralıksız hizmet sunulan revire uğrayan Ankaralı hekimler de nöbetçi sağlıkçılara destek oldular.
 Revir pratisyen hekimler, çeşitli branşlardan asistan ve uzman hekimler ile aralıksız hekimlik hizmeti vermenin yanında, Eczacı Odaları tarafından sağlanan ilaçlar gereksinimi olan işçilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
 Ayrıca acil durumlar için Türk-İş binası önünde 24 saat Çankaya belediyesi tarafından tahsis edilen ambulans bekliyor.


Bu HABERİ Paylaş!