SINIF DAYANIŞMASI BAŞLIYOR


  • Ağustos 25, 2010
  • 1865

5 Ocak 2010 tarihinde Odamızın da aralarında bulunduğu çok sayıda meslek örgütü ve sendika itfaiye işçilerinin direnişine omuz vermek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldiler.
 Bilindiği gibi İBB itfaiye birimini özelleştirmiş ve taşeronlaştırmış, bu birimde görevli itfaiye işçilerine de kapıyı göstermişti. Sendikal ve özlük haklarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan emekçiler iki hafta önce İBB karşısında kurdukları çadırda direnişe başlamışlardı.

 Emekçiler arası sınıf dayanışmasını başlatmak ve itfaiye işçilerine destek vermek için biraraya gelen emek örgütleri ve meslek kuruluşları, Tekel işçilerinin yanında oldukları gibi itfaiye işçilerini de yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.

 Sermayenin AKP aracılığı ile emeğe karşı topyekün saldırıya geçtiği bu günlerde, emeğin bu saldırıyı göğüsleyebilmek için dayanışma içine girmesi büyük önem taşıyor. Tekel ve itfaiye işçilerinin kapı önüne konması, TBMM'de bekleyen Tam Gün yasası ve Eczacılar üzerindeki SGK sultası aynı saldırının parçalarıdır.
 Bu saldırıları durdurabilmek ve geriletebilmek için dayanışmayı daha da güçlendirmeliyiz. Bugün "hepimiz tekel işçisiyiz, hepimiz itfaiyeciyiz" deme günüdür. Yarın Tam Gün yasası Meclis'e indiğinde de bütün emekçilerden "hepimiz doktoruz" demelerini bekleyeceğiz.


Bu HABERİ Paylaş!