HALKI YANIMIZA ALMADAN HÜKÜMETİ YENEMEYİZ


  • Ağustos 25, 2010
  • 1920

İTO'nın 18 Ekim mitingi öncesi yaptığı hastane toplantıları çerçevesinde 29 Eylül 2009'da İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji ve Psikyatri asistanlarıyla Sağlıkta Gündem Toplantısı yapıldı.
 
Dr. İlker Kayı bir sunum yaparak AKP Hükümeti'nin Sağlıkta Yıkım Programı çerçevesinde çıkartmaya çalıştığı yasalara ilişkin bilgi verdi ve hekimleri bu yasaları engelleyebilmek için 18 Ekim'de Kadıköy Meydanı'nda yapılacak büyük mitinge katılmaya çağırdı.
 
Toplantıda söz alan hekimler, AKP'ye karşı mücadelenin ancak halkı yanımıza alarak kazanılabileceğini, İTO'nın bu toplantıları halka yönelik sürdürmesi gerektiğini ve mutlaka miting öncesinde haber bültenlerine çıkılıp kamuoyunun mitingden haberdar edilmesi gerektiğini belirttiler. Sadece Tam Gün, Kamu Hastaneleri Birliği Yasası gibi şeyler öne çıkarılırsa halkın mitinge ilgi duymayacağını söyleyen hekimler, mitingin ana temasının halkın sağlık hakkı olması gerektiği ve bu ay arttırılan katkı ve katılım paylarının öne çıkartılması gerektiğini söylediler.
 
Toplantı hekimlerin AKP hükümetine karşı mücadele kararlılıklarını ifade etmeleriyle sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!