VAKIF GUREBA VE OKMEYDANI HASTANELERİNDE TAM GÜN TOPLANTILARI


  • Ağustos 25, 2010
  • 2194

Sağlıkta öne çıkan, "Tam Gün", Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarıları, performans gibi gündemleri tartışmak üzere başlatılan hastane toplantıları Vakıf Gureba ve Okmeydanı Hastanelerinde yapılan toplantılarla devam etti.
25 Eylül 2009 Cuma günü 12.30'da Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 100'e yakın hekim hastane konferans salonunda bir araya geldi. Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Ali Küçük toplantıda Sağlıkta Dönüşüm Programı ve sağlık alanında yarattığı olumsuz sonuçlar üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Oda Başkanımız Dr. Özdemir Aktan'ın bir açılış konuşması yaptığı toplantıya hekimlerin yanı sıra diğer sağlık çalışanları da katıldı.

Aynı gün 15.00'te ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu'nda geniş katılımlı bir diğer toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya yaklaşık 250 hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşegül Bilen'in bir sunum gerçekleştirdiği toplantıda sağlık çalışanları da söz alarak tepki ve taleplerini dile getirdiler.

Gerçekleştirilen hastane toplantılarında Hükümet'in ve Sağlık Bakanlığı'nın IMF ve Dünya Bankası talimatlarıyla gündeme getirdiği Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın tam bir yıkım sürecine yol açtığı dile getirildi. Bu kapsamda gündeme getirilen ve Meclis'te yasalaşmayı bekleyen Tam Gün ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarıları'nın sağlık alanındaki olumsuzlukları derinleştirecek, sağlık çalışanlarını ücretli köle, hastaneleri işletme haline getirecek zeminler olduğu vurgulandı. Toplantılarda 18 Ekim'de Kadıköy'de gerçekleştirilecek Beyaz Miting'in çağrısı yapıldı.

Tam Güm Sunumu İçin Tıklayınız.




Bu HABERİ Paylaş!