BURJUVAZİNİN BİLİMİ SERMAYENİN FİNANSMANI İLE YAPILIR, İŞÇİ SINIFININ BİLİMİ İSE İŞÇİ SINIFINDAN BESLENEREK YAPILIR


  • Ağustos 25, 2010
  • 1777

Odamızın da destekçileri arasında bulunduğu 80'den sonra temasıyla düzenlenen 4. Karaburun Bilim Kongresi sona erdi. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı Kongre'de bu sene 200 bilim insanı katılımcı olarak yer alırken 100'ün üzerinde bilimsel çalışma sunuldu.
4 gün boyu süren Kongre boyunca bilimsel çalışmaların sunumları dışında müzik dinletileri, Kongre yemeği, film ve belgesel gösterimleri, resim sergileri gibi farklı sosyal aktiviteler de yapıldı. Açılışından kapanışına kadar büyük ilgi toplayan sunumlara bu sene farklı kategoriler de eklendi. “Sokağın bilgisi-deneyimler” ve “Kapitalizmin krizi: Alternatifler/Ütopyalar( 7 dakikada herşey) Türkel Minibaş anısına” sunumları bu sene Kongre'de ilk defa yer aldılar.

Hiçbir ticari sponsorun kabul edilmediği Kongre'de yapılan sunumlar, konuşmalar, tartışmalar ve sosyal aktivitelerin dışında Kongre'nin örgütlenme sürecinden gerçekleşmesine kadar emek veren Kongre Düzenleme Kurulu ve gönderilen yaklaşık 150 tebliği okuyan, Kongre için uygun olanları belirleyen Hakem Kurulu vardı. Tamamen gönüllülük esasında Kongre'ye katkı sunan Karaburun Bilim Kongresi emekçilerine şimdiden teşekkür ederiz.


Bu HABERİ Paylaş!